islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4527
EURO
34,7949
ALTIN
2.427,41
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

ABD Başkanı Biden; Gazze’de Ateşkes Anlaşması Hamas’a Bağlı

ABD Başkanı Biden; Gazze’de Ateşkes Anlaşması Hamas’a Bağlı
6 Mart 2024 13:00
A+
A-

ABD Başkanı Biden’a göre, Gazze’de ateşkes anlaşması Hamas’a bağlı

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de olası bir ateşkes anlaşmasının Hamas’a bağlı olduğunu ifade etti. Gazetecilerin ateşkesle ilgili sorusuna verdiği yanıtta, “Şu anda Hamas’ın elinde. İsrailliler işbirliği yapıyor. Ne olacağını birkaç gün içinde öğreneceğiz.” dedi.

Biden, ateşkese ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, ramazan ayı öncesinde bir ateşkesin önemine dikkat çekti. “Ramazana kadar devam etmesi durumunda çok ama çok tehlikeli olacak. Bu nedenle ateşkesi sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e 7 Ekim 2023’te geniş çaplı bir saldırı başlattı.

İsrail, 7 Ekim’deki bu saldırılarda 1,200 İsraillinin öldüğünü ve 5,132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Saldırıda aralarında 13,430 çocuk ve 8,900 kadın bulunmak üzere binlerce  masum yaşamını yitirdi.

Aynı dönemde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda toplamda 30,631 Filistinli hayatını kaybetti. 72,043 kişi de yaralandı.

İsrail bölgedeki hastane ve eğitim kurumları dahil olmak üzere sivil altyapıya yönelik saldırılar düzenledi. Bunun sonucunda, enkaz altında binlerce kişinin öldüğü belirtiliyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda, 245’i karadan yapılan işgal sırasında olmak üzere, toplam 585 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

24 Kasım 2023’te, çatışmalara dört gün süreyle verilen “insani ara” sonrasında bu süre üç gün daha uzatıldı. Bu arada, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esirin karşılıklı olarak serbest bırakılması gerçekleşti. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi tutuklamaya ve hapsedilmeye devam etti.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, işgal altında, 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimciler tarafından yapılan saldırılar sonucu 422 Filistinli yaşamını yitirdi.

Öte yandan, 8 Ekim’den itibaren İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmaları sürüyor. Bu çatışmalarda 232 Hizbullah mensubu, 45 Lübnanlı sivil, 11 Emel Hareketi üyesi, 12 Hamas ve 12 İslami Cihad mensubu ile birlikte 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE

ETİKETLER: ABD, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.