islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2629
EURO
34,6996
ALTIN
2.404,66
BIST
10.252,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

Hamdok, Sudan’da 2 Nil barajının yapımını iptal etti

Sudan Başbakanı Abdalla Hamdok, ülkenin kuzeyindeki Dal ve Kajbar barajlarının yapımını iptal etti.

Hamdok, Sudan’da 2 Nil barajının yapımını iptal etti

Sudan Başbakanı Abdalla Hamdok, ülkenin kuzeyindeki Dal ve Kajbar barajlarının yapımını iptal etti.

Mirat Haber Ajansı

Sudan Başbakanı Abdalla Hamdok, ülkenin kuzeyindeki Dal ve Kajbar barajlarının yapımını iptal etti. Hareket, daha önce devrik Devlet Başkanı Ömer El Beşir rejimi tarafından onaylanan projelerin yerel olarak reddedilmesine yanıt olarak geldi. Hamdok, Nuba bölgesi halkına seslendi ve büyük baraj projelerinin iptal edildiğini duyurdu. Nil üzerindeki büyük projelerin, yerel toplulukların karar alma sürecinde ve projelerden elde edilen kazanımlarda orijinal bir ortak olacağı ekonomik, sosyal ve çevresel çalışmalara tabi tutulmasını talep etti.

Sudan’ın başbakanı, Kuzey Sudan’ın ülkenin geri kalanı gibi marjinalleşmeden muzdarip olduğunu söyledi. Hamdok, Nil Nehri Eyaletine yaptığı iki günlük ziyaretin ardından üst düzey bir bakanlık heyeti eşliğinde Kuzey Eyaletini ziyaret ediyor. Hükümet ile Sudan Devrim Cephesi grupları arasında Ekim 2020’de imzalanan barış anlaşmasında yer alan “Kuzey Yolu” anlaşması, Dal ve Kajbar projelerinin askıya alınmasını öngörüyordu. Ülkenin kuzeyindeki Nuba bölgelerinin halkı, yerinden edilme korkusu ve zengin yerel kültürel mirasın kaybolması nedeniyle bölgeye baraj inşa etmeyi reddetti. Kidintakar bölgesi halkı, Haziran 2007’de Kajbar Barajı’na karşı protestolar sırasında güvenlik güçleri tarafından öldürülen dört kişi için bir anıt inşa etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.