islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Haniye: “Tel Aviv” Operasyonu Vatan Haritasını Yeniden Çizdi

Haniye: “Tel Aviv” Operasyonu Vatan Haritasını Yeniden Çizdi
8 Nisan 2022 10:00
A+
A-

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, kahraman şehit Diaa Hamarsha’nın gerçekleştirdiği kahramanca operasyonda Filistin halkının ve Ümmetin özgür halkının gururunu dile getirdi.

Kara Günü’nün yıldönümünde Hamarşa’nın operasyonu vatan haritasını yeniden çizdi, bu kutlu topraklara sımsıkı sarılma ruhunu yeniden canlandırdı ve geleceğin işgalciler, normalleştiriciler veya işbirlikçiler tarafından değil Filistin’in meşru yerli sahipleri tarafından çizildiği mesajını verdi.

Filistinli nesillerin fedakarlıkları ne olursa olsun teslim olmayı reddettiğini doğrulayan Haniye, Filistin halkının hala “Kudüs’ün Kılıcını” salladığına dair güvence verdi.”

Haniye, “Topraklarımızdan ve kutsallıklarımızdan işgali sona erdirmek, tutuklularımızı serbest bırakmak ve yerinden edildiğimiz evlerimize geri dönmek meşru ve ahlaki yiğit direniştir” dedi.

Ayrıca Haniye, Filistinli tutuklu Abdül Rahim Buşkar’ı İsrail işgal hapishanelerinde 20 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakılmasından dolayı tebrik etti.

Hamas şefi bir telefon görüşmesinde Bushkar’ı tutukluluğu sırasındaki kararlılığı ve dayanıklılığı için selamladı, serbest bırakılmasından duyduğu sevinci katılımı dile getirdi. Haniye, hareketinin Filistinli tutukluları özgürlüklerine kavuşana kadar destekleme taahhüdünü yineledi. Ayrıca Puşkar ailesine İsrail işgaline karşı koyma ve direnme konusunda “ileri bir örnek” oluşturduğu için övgüde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.