islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5548
EURO
34,9380
ALTIN
2.443,23
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
17°C

Hayatta kalmak için çekirge ve yabani yaprak yemek zorundalar

Güney Madagaskar’daki insanlar açlıktan ölmek için yabani yaprak ve çekirge yemeye zorlandılar.

Hayatta kalmak için çekirge ve yabani yaprak yemek zorundalar

Güney Madagaskar’daki insanlar açlıktan ölmek için yabani yaprak ve çekirge yemeye zorlandılar.

Mirat Haber Ajansı

Güney Madagaskar’daki insanlar açlıktan ölmek için yabani yaprak ve çekirge yemeye zorlandılar. Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’na (WFP) göre, birbirini izleyen kuraklık ve kum fırtınası hasadı mahvetti ve yüz binlerce kişiyi kıtlığın eşiğine getirdi. WFP Cuma günü, Malgaşlı çocukların, özellikle yetersiz beslenme oranları endişe verici seviyelere ulaşan beş yaşın altındaki çocukların hayatlarının tehlikede olduğu konusunda uyardı. İnsanlar, çekirge, çiğ kırmızı kaktüs meyveleri veya yabani yapraklar yemek gibi çaresiz hayatta kalma önlemlerine başvurmak zorunda kaldı. WFP temsilcileri, Güney Madagaskar’da, topluluklar gıda kaynaklarının neredeyse tamamen ortadan kalkmasına tanık olurken, kıtlığın baş gösterdiğini ve bu da tam bir beslenme acil durumu yarattığını belirtti.

Starving Malagasy forced to eat leaves, locusts for survival | Food News |  Al Jazeera

Madagaskar, Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri. Sağlık ve eğitimden istihdam olanaklarına, yoksulluk ve iklim değişikliğine kadar temel hizmetlerin eksikliği, 26 milyon insanın çoğunu doğal afetlere maruz bıraktı. WFP, hasadın beş yıllık ortalamanın yaklaşık yüzde 40 altında olmasının beklendiğini belirtti. Bölgede en az 1,35 milyon insanın gıda yardımına ihtiyacı var, ancak WFP mali kısıtlamalar nedeniyle yarı rasyonlarla yalnızca 750.000’e ulaşıyor. Eylül ayına kadar acil ihtiyaçları karşılamak için 75 milyon dolar isteyen WFP.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.