islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Tayvan’dan Çin’le Gerilime Canlı Tatbikat Cevabı

Tayvan’dan Çin’le Gerilime Canlı Tatbikat Cevabı

Mirat Haber Ajansı

Tayvan ordusu Perşembe günü merkezi Tayçung şehrinde canlı mermilerin kullanıldığı bir askeri tatbikat düzenliyor. Tatbikat, boğazda ve Güney Çin Denizi’nde Çin ile artan gerilimler nedeniyle yapılan büyük bir askeri tatbikatlar sisteminin parçası. Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen’in Çin ordusunun istilası senaryosuna dayanan tatbikatı izlemesi bekleniyor. Beş günlük savaş oyunları Cuma sona erecek. Yıllık Han Kuang askeri tatbikatı, bu yılın başlarından itibaren koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenmişti. O zamandan beri, Tayvan, hastalığın yayılmasını başarıyla önledi ve adadan virüsü sildi.

Çarşamba günü, bir Tayvan Donanması denizaltısından gerçek bir torpido atıldı. 13 yıldır ilk kez bu tür gerçek silahlar tatbikat sırasında konuşlandırıldı. Tayvan’ın askeri ve yedek kuvvetlerinin tüm kollarını içeren yıllık tatbikatlar, Çin saldırısı durumunda Tayvan’ın savaş hazırlığını test etmek için 1980’lerin başından beri gerçekleştirilmekte. Yıllık tatbikat, Tayvan’ın son birkaç ay içinde Çin askeri uçaklarını adanın hava savunma bölgesine sık sık ihlal etmesi suçlamaları ortamında yapılmakta. Nisan ayında, Çin’in ilk uçak gemisi liderliğindeki bir deniz filosu Tayvan yakınlarından geçti. Çin, demokratik adayı kendi toprağı olarak görüyor ve Pekin’in kontrolüne sokmak için hiçbir zaman güç kullanabileceğini reddetmedi. Tayvan ise, Çin tarafından yönetilmeye pek meraklı değil. Mayıs ayında Pekin, bağımsızlık için herhangi bir hamle yapılması durumunda Tayvan’ı “kararlı bir şekilde ezmek” üzere tehdit etti. Tayvan ordusu, çoğunlukla ABD yapımı silahlarla iyi eğitimli ve iyi donanımlı. Ülke lideri Tsai, 2016’da ilk kez seçimi kazandığında adanın savunmasını artırmayı bir öncelik haline getirmişti ve 2020Ocak ayında da çok yüksek bir farkla yeniden seçildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.