islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3970
EURO
34,7929
ALTIN
2.434,65
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

HDP’DEN AYASOFYA HAZIMSIZLIĞI

HDP’DEN AYASOFYA HAZIMSIZLIĞI
22 Eylül 2023 15:54
A+
A-

CHP ve HDP başta olmak üzere bazı çevrelerin  Ayasofya hazımsızlığı devam ediyor.

HDP‘li Nesimi Aday, katıldığı bir programda hazımsızlığını şu cümlelerle dile getirdi:

Ayasofya‘yı camiye çevirdiniz de ne oldu? Bin yıllık kiliseyi camiye çevirince başınız göğe mi erdi?”

3 yıl önce tekrar Camii statüsüne kavuşturulan Ayasofya hakkında aleyhte kopartılan fırtınaya her gün bir yenisi ekleniyor. HDP’li Nesimi Aday’ın Ayasofya’nın camii olarak açılmasına karşı çıkarak “Başınız göğe mi erdi?” diye konuşması, bazı çevrelerin bu konu hakkında hazımsızlığının hala devam ettiğinin göstergesi olarak niteleniyor.

HABER YORUM

Din olgusu üzerinden siyaset yapılmasını eleştirenlerin, kendilerinin de din üzerinden siyaset yapmaya çalışmaları trajikomik bir hal aldı.

Birileri istese de istemese de Ayasofya, bizlere Fatih Sultan Mehmet’in emaneti ve yadigarıdır. Kılıç hakkıdır ve de camiidir.

Bu emanet, Allah’ın izni ile  kıyamete kadar da camii olarak hizmet etmeye devam edecektir.

Bizler ceddimizin bizlere emanetine sahip çıkmak adına oranın ibadete açılmasını istiyorduk ve de nasip oldu.

“Zulüm 1453’te başladı” diyenler ve Ayasofya’nın Camii olarak açılışına karşı çıkanlar  şunu çok iyi bilmeliler ki, milletimiz tarihine sahip çıktı ve ne pahasına olursa olsun sahip çıkmaya devam edecek.

“Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.” (Tövbe Suresi 18)

MİRATHABER.COM

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.