islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

İsrail, Suriye’yi Vuruyor

İsrail, Suriye’yi Vuruyor

Suriye tarafından yapılan açıklamaya göre Siyonist İsrail bu sabah erken saatlerde Esed’in kontrolünde bulunan Medinetü’l Baas ve Rvihinah bölgesine füzelerle saldırdı. Adı geçin iki yerleşim birimi, işgalci Siyonist İsrail’in sınırına yakın bulunuyor.

Suriye devlet medyası bu sabah erken saatlerde İsrail’in Golan Tepeleri’nden sınıra yakın Kuneytra’daki noktalara bir dizi karadan karaya füze fırlattığını ve bazı maddi hasara yol açtığını bildirdi.

Yerel haber kaynakları, saldırıların hedeflerinin her ikisi de İsrail sınırına yakın olan Medinetü’l-Baas ve Rwihinah yakınlarında olduğunu belirtti.

Saldırılar, Siyonist işgalci İsrail’in bir hafta içinde Suriye’ye yönelik yaptığı ikinci saldırı oldu.

İlk saldırı, geçtiğimiz Perşembe günü, Şam’ın güneyindeki Zakyah yakınlarında bulunan yerleşim birimlerine yine karadan karaya füzelerle saldırı yapıldı. Suriye Başkent Sesi internet sitesinin haberine göre ise, saldırıda İran’a bağlı terörist grupların hedef alındığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi İran, Suriye’de bir düzineden fazla terör örgütünü yerleştirerek burada iç savaş çıkarttı. İranlı terörist gruplar, Suriye’de Esad rejimine boyun eğmeyen sivillere yönelik katliamlar yapıyorlar. Suriye’nin kuzeyinde de terör örgütü PKK-YPG ile işbirliği yaparak direnişçilere yönelik terörist eylemlerde bulunuyorlar.

ETİKETLER: Siyonizm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.