islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Fas Batı Sahra liderini tedavi ettiği için İspanya’yı kınadı

Fas Dışişleri Bakanlığı, kendi toprakları olarak tanımladığı ancak BM tarafından tanınan Batı Sahra’nın liderini İspanya’nın tıbbi tedavi için kabul etme kararından ötürü hükümetinin tepkisini iletmek üzere İspanyol büyükelçisine nota verdi.

Fas Batı Sahra liderini tedavi ettiği için İspanya’yı kınadı

Fas Dışişleri Bakanlığı, kendi toprakları olarak tanımladığı ancak BM tarafından tanınan Batı Sahra’nın liderini İspanya’nın tıbbi tedavi için kabul etme kararından ötürü hükümetinin tepkisini iletmek üzere İspanyol büyükelçisine nota verdi.

Mirat Haber Ajansı

Fas Dışişleri Bakanlığı, BM tarafından tanınan işgal altındaki ülkesinin bağımsızlığı için Fas ile savaşan Polisaryo Cephesi grubunun liderini İspanya’nın tıbbi tedavi için kabul etme kararından ötürü hükümetinin tepkisini iletmek üzere İspanyol büyükelçisine nota verdi. İspanyol yetkililer geçen hafta, 73 yaşındaki İbrahim Ğali’nin COVID-19 tedavisi için İspanya’da hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Ğali, Batı Sahra bölgesinde bağımsız bir devlet kurmaya çalışan ve periyodik olarak Fas silahlı kuvvetleriyle çatışan Cezayir destekli popüler bir hareket olan Polisaryo Cephesi’ne başkanlık ediyor. Gerek Batı Sahra gerekse Fas, Berberi kökenli Müslüman Arap ülkeleri.

Fas dışişleri bakanlığı, İspanya’nın hasta lidere tedavi sağlamasının ortaklık ve iyi komşuluk ruhuyla tutarsız olduğunu söyledi. Bakanlık Pazar günü yaptığı açıklamada, Fas’ın İspanya’nın tutumuyla ilgili bir açıklama istediğini söyledi. Rabat ile Madrid arasındaki diplomatik gerilim, İspanya’nın denizden İspanyol topraklarına göçmen akışını durdurmak için Fas’ın işbirliği arayışıyla ortaya çıkıyor. İspanyol hükümeti ayrıca Afrika ülkeleriyle ekonomik bağları derinleştirmeye çalışıyor.

İspanya Dışişleri Bakanlığından bir yetkili, geçen hafta Ğali’nin sadece insani nedenlerle tutulduğunu söyledi. Batı Sahra, Fas’ın tatil kenti Agadir’in güneyinde, Afrika’nın Atlantik kıyısı boyunca uzanan, Cezayir ve Moritanya ile sınır komşusu olan topraklar. Büyüklüğüne rağmen çoğu çöl olduğundan toplam 600.000 nüfusa sahip. 19. yüzyılda İspanya tarafından sömürgeleştirildi ve 1975’te Fas tarafından ilhak edildi. Bağımsız hükümet olarak ülkenin doğu bölgesinde devam eden Batı Sahra Arap Demokratik Cumhuriyeti lideri Ğali’nin adı saklanan bir İspanyol hastanesinde sağlığının iyiye gittiği belirtilmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.