islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“Hilâlin Gölgesinde” Buluşuyoruz

“Hilâlin Gölgesinde” Buluşuyoruz
10 Ocak 2023 09:00
A+
A-

Namaz Gönüllüleri Platformu olarak Yedi Hilal Derneği ile birlikte İstanbul Kartal’da her ayın ilk Cuma akşamı, mümin gönüllerde sevgi hâlesi oluşturan yetkin hocalarımızın özgün konuşmalarıyla “Yedi Ay – Yedi Konu – Yedi Konuk” başlığı altında şekillenen “Hilâlin Gölgesinde Buluşmaları”nı organize ediyoruz.

Birlik, kardeşlik ve ümmet bilincini merkeze alan kurum ve kuruluşlarımızın da katkıları ve katılımları ile ayda bir gerçekleşen “Hilâlin Gölgesinde Buluşmaları”nda Kasım 2022’de Ahmet Bulut, Aralık 2022’de de Ramazan Kayan hocalarımız birer konuşma yapmışlardı. Bu çerçevede 6 Ocak 2023 tarihinde ise Siyer Vakfı kurucusu Muhammed Emin Yıldırım hocamız kapsamlı bir konuşma gerçekleştirdi.

Muhammed Emin hocamızın heyecanlı konuşmasından önce programın başında Uygur kökenli bir gencimizin icra ettiği Kur’an-ı Kerim tilaveti, İstanbul Kartal Selçuk Eraydın AİHL konferans salonunu kapı ağzına kadar dolduran duyarlı kalabalığın gönüllerine inşirah verdi.

Programa katılım sağlayan bölgedeki İslâmî kurum ve kuruluşların temsilcilerinin omuz omuza birlikte sahnede yer alarak birbirleriyle el ele tutuşmaları ve özellikle Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu Başkanı Mahmut Emin ile kucaklaşmaları ümmet bilincini ve birliğini yansıtması bakımından oldukça duygusal ve anlamlı bir görüntü oluşturdu.

Grup Sancaktar‘ın terennüm ettiği coşkulu ezgilerin ve gençlerimizin okuduğu şiirlerin ardından merakla beklenen konuşmasını gerçekleştiren Muhammed Emin Yıldırım Hoca, “Hilâlin Gölgesinde” buluşmalarının hareket noktası olması gereken yedi temel ilkeyi özetle şöyle açıkladı: “İmanımızı Tevhid ilkesi çerçevesinde diri tutmak. İbadetlerimizi, özellikle namazlarımızı aynı ilke doğrultusunda ikame etmek. Doğru zamanda doğru davranışta bulunmak. Kardeş olmak, kardeşlerimizi sevmek ve kardeşliğimizin kıymetini bilmek. Adaleti ikame etmek ve zulme asla rıza göstermemek. Dünya öncelikli değil, Ahiret öncelikli bir hayat yaşamak. Değerler sıralamamızı Allah ve Resulüne göre belirlemek.”

“Hilâlin Gölgesinde Buluşmaları”nın üçüncü programı, Muhammed Emin Yıldırım hocanın, Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistan başta olmak üzere bütün mazlum Müslümanların özgürlüğe kavuşması için yaptığı duygu yüklü dua ile sona erdi.

Programların organizesinde emeği geçen Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız ile Yedi Hilal Derneği Kartal Şubesi Başkanı Yaşar Akçay‘ı gönülden kutluyor, teşekkürler ediyorum.

Önümüzdeki aylarda da devam etmesi planlanan ve artık dört gözle özlenir hale gelen “Hilâlin Gölgesinde Buluşmaları” çerçevesinde yazar Abdülaziz Kranşal‘ın Şubat 2023’te, İslâm Düşünce Enstitüsü Başkanı Mehmet Görmez‘in Mart 2023’te, yazar Abdullah Yıldız‘ın Nisan 2023’te ve ilim adamı İhsan Şenocak‘ın da Mayıs 2023’te Kartal’da ve yine aynı salonda konuşma yapmaları bekleniyor…

Tam da burada hatırlatmalıyım ki; 19 Ağustos 2006 tarihinde Namaz Gönüllüleri Platformu olarak yayınladığımız “Haydi Türkiye Namazla Diriliş Seferberliğine!” çağrısı ile başlayan “Namazla Diriliş” etkinliklerimizin o gün bu gündür namaza duyarlı yüzlerce kurum ve kuruluşumuzun yakın desteğine mazhar olması, bizi hem gönendirmiş hem de motive etmiş; ve Allah’a binlerce hamd-ü senalar olsun ki, bu uzun soluklu “Namazla Diriliş Seferberliği”miz, bizler için vesile-i vahdet, vesile-i rahmet ve vesile-i nusret olmuştu. “Eyüp Buluşmaları”, “Diriliş Buluşmaları” ve farklı isimler (dernekler, vakıflar) altında kurumsallaşan “Âlimler Buluşmaları” gibi birlik-beraberlik eksenli organize çalışmalar böyle bir iklimde tebellür etmişti. Bu vesileyle, hocalarımızın, âlimlerimizin, yazar ve hatiplerimizin, kanaat önderlerimizin bir araya gelip birlikte icrây-ı faaliyette bulunmalarına öncülük eden, katkı sağlayan tüm kardeşlerimize yürekten dualar ediyorum. İhtilaflarımızı iftiraka ve enerji kaybına dönüştürücü iç çekişmeler yerine aynı dava için omuz omuza vererek birlikte yürüteceğimiz verimli çalışmalara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu hatırlatıyor, şu âyet-i kerime ile yazımı noktalamak istiyorum:

“Allah’a ve Resulüne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin; yoksa yılgınlığa düşersiniz ve rüzgârınız / gücünüz elden gider. Bir de sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir.” (Enfâl Suresi, 8/46)

BİR UYARI: Ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerimizin velilerinin Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmeleri için son tarih: 23 OCAK 2023. “SEÇMEK SENİN ELİNDE!”

Abdullah Yıldız

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.