islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5196
EURO
34,8612
ALTIN
2.423,96
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Hindistan Anayasa Mahkemesi yeni tarım yasalarının uygulanmasını uzatıyor

Hindistan Anayasa Mahkemesi yeni tarım yasalarının uygulanmasını uzatıyor
Mirat Haber Ajansı

Hindistan Yüksek Mahkemesi, çiftçilerin şiddetle karşı çıktığı üç yeni tarım reformu yasasının uygulanmasını durdurdu. Çiftçiler, Hindistan’ın başkentinin yakınlarında bir aydan uzun süredir büyük bir protesto düzenliyorlardı. Başyargıç Sharad Arvind Bobde dünkü duruşmada, mahkemenin çiftçilerin yasalara karşı şikayetlerini dinlemek için bir komite oluşturacağını söyledi. Bir komite yapma yetkimiz var ve komite bize durum raporu verebilir, dedi.

Başbakan Narendra Modi’nin hükümeti, ülke çapında çiftçilerin ve diğer işçi gruplarının yaygın protestolarına rağmen yasaları yürürlükten kaldırmayı reddetti. Modi hükümeti, mevzuatın tedarik zincirinde muazzam israf ve darboğazlardan muzdarip olan eski bir tarım sistemini modernize etmeyi amaçladığını söylüyor. Ancak çiftlik liderleri, yasaların mahsulleri için uzun süredir var olan asgari destek fiyatını aşındırmaya yönelik bir girişim olduğunu ve birkaç şirketin ülkenin geniş tarım sektörünü kontrol etmesini sağlayacağını söylüyor.

Protesto gösterileri devam ediyor

Soğuk hava koşullarına rağmen, Kasım sonundan bu yana binlerce çiftçi Yeni Delhi’nin eteklerinde kamp yapıyor. Hükümet ve çiftçi grupları arasında en az sekiz tur görüşmeden bir sonuç çıkmadı. İki taraf önümüzdeki Cuma günü tekrar toplanacak. Çiftçilerin sendika liderleri Salı günü daha sonra bir araya gelecek ve protestolarının gelecekteki gidişatına karar verecekler. Ancak All India’dan Mahavir Singh Kisan Sabha, sendikanın protestoları ancak yasalar yürürlükten kaldırıldığında iptal edeceğini söyledi.

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.