islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2576
EURO
34,6724
ALTIN
2.395,07
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Firmalar sanal Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yapay zeka parfümü ve Bluetooth N95 maskesi tanıttı

Firmalar sanal Tüketici Elektroniği Fuarı’nda yapay zeka parfümü ve Bluetooth N95 maskesi tanıttı
Mirat Haber Ajansı

Temizlikçi robotlardan kişiselleştirilmiş parfüm dağıtıcılarına, yaratıcı otomotiv teknolojisine ve yenilikçi uygulamalara kadar dünyanın dört bir yanından ileri teknoloji ürünleri ve gelişmeleri yıllık Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) sergileniyor. CES normalde Amerika Birleşik Devletleri’nin Nevada eyaletinde, Las Vegas’ta düzenlenen en büyük ve kalabalık etkinliklerden biriydi. Ancak bu yıl, korona virüs salgını gösteriyi yenilik yapmaya ve çevrimiçi hale getirmeye zorladı. Tüketici Teknolojileri Derneği’nin ilk sanal ticaret fuarına yaklaşık 2.000 katılımcı ile sanal stantlar, sunumlar ve bire bir toplantı odaları tüketicilerin dikkatini çekmek için yarışıyor.

Binatone’da 15 yıllık bir CES deneyimi ve satış başkan yardımcıslığı olan Marty Urick, CES’in her yıl ünlü olduğu omuz omuza kalabalıklar olmayacak, ancak bu yıl gerçekleşen sanal buluşmanın avantajları var, dedi. İnsanların farklı yönlerden daha fazlasını görebileceğini, çünkü bir yerden bir yere hızlı ve dikkatsiz bir şekilde atlama esnekliğine sahip olduklarını da ekledi.

Maske elektronik

Katılımcıların çoğu gibi Binatone da insanların COVID-19 kapma riskini azaltmalarına yardımcı olmak için tasarlanmış yeni bir ürünü duyuruyor. MaskFone, ses için kablolanmış bir yüz maskesine N95 / FFP2 filtrelerini dahil ediyor. Sistem, kullanıcının maskesini çıkarmadan Bluetooth üzerinden cep telefonuyla konuşmasını sağlıyor. Yerleşik kulaklıklar, MaskFone kullanıcısının sesi duymasına olanak tanıyarak maskenin çene hattı boyunca yer alan düğmeler, kullanıcının bir telefon görüşmesi yapmasına veya yanıt vermesine, cihazının müzik kitaplığındaki şarkıları atlamasına veya Google Asistan veya Amazon Alexa’ya bağlanmasına izin verecek şekilde tasarlanmış. Maskenin düzenli olarak yıkanabilmesi için elektronik parçaları çıkarılabilir olarak tasarlanmış.

Dezenfektasyon robotu

Pandemi ile ilgili ürünler sunan firmalar arasında olan Çinli şirket Unipin, ultraviyole ışıkla dezenfekte etmek için odadan otomatik olarak hareket eden robotu tanıttı. Panasonic’in gıda perakende kolu olan Hussmann, restoran ve marketler için geliştirilmiş, müşterilerin başka insanlarla temasa geçmeden ve enfeksiyon riskine girmeden sipariş almalarını sağlayan gıda dolapları sunuyor. Hussman dolapları, müşteri siparişleri alana kadar siparişleri sıcak ve yiyecekleri belirli sıcaklıklarda tutabiliyor.

Otomobil yönetim paneli

Bununla birlikte, CES’teki tüm yeni ürünler pandemi ile ilgili değil. Mercedes-Benz’in gelişmiş dijital tasarım başkanı Vera Schmidt, şirketin yeni MBUX Hyperscreen’ini bir “kilometre taşı” olarak tanımladı. Star Trek’e benzer fütüristik bir tasarıma sahip tek panel, haritaları ve diğer bilgileri sezgisel bir şekilde sürücünün parmaklarının ucuna getiren şık bir araç kontrol sistemiyle üç ekranı birleştiriyor. Ayrıca ön koltuktaki yolcunun ve sürücünün dikkatinin dağılmasını önlerken, bazı alanlarda film ve hatta TV şovları izleyebilecekleri bir ekran sunuyor. MBUX, tamamen elektrikli yeni EQS Luxury Sedan’da satışa sunulacak.

Parfüm teknolojisi

Kreasyonlarını CES’te sergileyenler yalnızca köklü firmalarla sınırlı kalmıyor. CES’te yer alan pek çok katılımcı, yatırımcılarla ve müşterilerle bağlantı kurma isteyen girişimciler oldu. Slovenya merkezli Ninu Perfume böyle bir girişimin ürünü. Şirket, cinsiyeti, vücut kimyası, ruh hali veya aktivitesine göre birisinin kokusunu özelleştirebilen şık bir parfüm dağıtıcısı tasarladı. Her parfüm her ruh hali veya gittiğiniz her olay için uygun olmayabilir. Cilt tipi vb. gibi sebepler nedeniyle her parfüm herkeste aynı kokmaz. Bir akıllı telefon uygulaması aracılığıyla çalıştırılan dağıtıcı, çiçeksi, oryantal ve taze olmak üzere üç tür temel parfüm içeriyor. Kişiselleştirilmiş bir koku oluşturmak için birleştirilebiliyor. Uygulama ayrıca, formülasyonu yılın mevsimine veya sıcaklığa bağlı olarak değiştirebilen yapay zeka içeriyor. Ninu henüz prototip aşamasında ve Mart ayında bir kitle fonlaması kampanyası planlıyor. Ürünlerin bu yılın sonuna kadar gönderilmesi planlanıyor. Matijeviç, ürünlerini dünyaya göstermeye hazır oldukları ve dünyanın olumlu bir şeye hazır olduğuna inandıkları için firmanın CES’e katılmaya karar verdiğini söyledi.

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.