islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5492
EURO
34,8712
ALTIN
2.429,70
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Hindistan: Bengal’deki 294 sandalye başta, çok sayıda eyalette seçimler düzenleniyor

Hindistan: Bengal’deki 294 sandalye başta, çok sayıda eyalette seçimler düzenleniyor

 Mirat Haber Ajansı

Hindistan seçim Komisyonu dört eyalet ve bir Birlik Bölgesi için seçim tarihlerini açıkladı. Oylama 27 Mart’ta başlıyor ve oyların sayımı 2 Mayıs’ta yapılacak. Hindistan 29 eyaletten,  7 birlik bölgesinden oluşuyor. Çok partili parlamenter demokrasiyle yönetilen Hindistan’da Parlamento’nun Eyaletler Meclisi (Rajya Sabha) ve Halk Meclisi (Lok Sabha) olmak üzere iki kanadı bulunmakta. Halk meclisinde 543 sandalye yer alıyor. Nisan-Mayıs aylarında seçimlerin yapılacağı eyaletler arasında Tamil Nadu, Kerala, Batı Bengal, Assam ve Puducherry Birliği Bölgesi yer alıyor.

Seçim Batı Bengal’de 294, Tamil Nadu’da 234, Kerala’da 140, Assam’da 126 ve Puducherry Birliği Bölgesinde 30 sandalye için yapılacak. Bengal’de seçimler 27 Mart, 1 Nisan, 6 Nisan, 10 Nisan, 17 Nisan, 22 Nisan, 26 Nisan ve 29 Nisan tarihlerinde sekiz aşamalı olarak yapılacak. Kerala’da seçimler 6 Nisan’da tek aşamada yapılacak. Puducherry, 6 Nisan’da tek aşamalı oylama yapacak.Tamil Nadu’daki seçimler 6 Nisan’da tek aşamalı olarak yapılacak. Assam 27 Mart, 1 Nisan ve 6 Nisan tarihlerinde üç aşamalı oylama yapacak. Tüm eyaletler için oyların sayımı 2 Mayıs’ta yapılacak. Bihar eyaletindensonra koronavirüs salgınının ortasında yapılacak ilk büyük seçim seti.

Bengal, Trinamool Kongresi’nden BJP’ye göç ve parti liderlerine yönelik yolsuzluk soruşturmalarının ortasında, BJP’nin zorlu bir meydan okumasıyla iki kez karşı karşıya kalan Başbakan Mamata Banerjee ile en önemli mücadeleyi verecek. BJP, 2016’da ilk kez Kongre’yi yenerek kazandığı Assam’da iktidarı korumak için agresif bir şekilde kampanya yürütüyor. Puducherry’de V Narayanasamy liderliğindeki Kongre hükümeti bu haftanın başlarında güven oylamasını kazanamayınca meclis askıya alınmıştı ve Başkanlık Kuralı dayatılmıştı. Tamil Nadu’da, iktidardaki AIADMK ve BJP el ele verdi ve muhalefet partisi DMK, Kongres ile bir kez daha meclis seçimlerinde karşı mücadele edecek.

Diğer eyaletlerin aksine Kerala’da BJP ana muhalafetinde olmayıp mücadele Hindistan birlik Müslüman Ligi (IUML) de dâhil olduğu Kongre koalisyonu ile iktidardaki Kömünist partisi arasında olacak. BJP şimdiye dek iktidara gelemediği Kerala’daki 140 sandalyesinden 27 sandalyede Hindistandaki önemli Müslüman partilerinden birisi olan Müslüman Ligi seçime girecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.