islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Hindistan: Helal Et Satmanın Cezası 10 Yıl Hapis

Hindistan: Helal Et Satmanın Cezası 10 Yıl Hapis

Mirat Haber Ajansı

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinin hükümeti, 1955’deki İnek Kesimin Önlenmesi Yasasını daha katı hale getirerek Müslümanları tehdit eder hale dönüştürdü. Çeşitli suçlar için hapis cezasını ve cezalarını artırmanın yanı sıra, suçluları alenen rezil etmek amacıyla adlandırmaya karar verdi. Eyalet hükümeti, mevcut yasada, suçluların genellikle ıssız kalmasına izin verecek boşluklar olduğunu iddia etti. Yeni yasa, azami hapis cezasını mevcut 7 yıldan 10 yıla çıkarıyor. Ayrıca, çeşitli suçlar için mevcut para cezasını artırıyor. Kanunun hedefinde Müslümanların helal et yemesini engellemek ve helal kesim yapanların adını yayınlayarak Hindular tarafından linç edilesiyle tehdit etmek.

Hükümet ayrıca Kanunda, sığırların yaralanmasına neden olmak veya yaşamlarını tehlikeye atacak bir durumda nakledilmeleri için 1 ila 7 yıl arasında değişen bir hapis cezası öngören yeni bir madde ekledi. Bir ineğe yiyecek ve su verilmemesi de “tehlike altındaki yaşam” kategorisinde cezalandırılabilir bir suç haline getirilmiştir. Bunlar da herhangi bir hükümet görevlisi Hindu’nun kararına bağlı.

Yönetmelik, sığır kesimi, sığır eti satışı ve sığır eti veya dana etinin taşınması gibi suçların cezasını artırdı. Hükümet ayrıca, bu suçlar için sanıkların isimlerini ve fotoğraflarını yerel önemli yerlere koymaya karar verdi. Sığır eti, inek veya dananın yasadışı taşınması için, izinsiz yükü taşırken yakalanan aracın sürücüsü, operatörü ve sahibi yeni yasaya göre cezalandırılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.