islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Hindistan Mahkum Çoğunluğu Müslüman, Alt Kast

Hindistan Mahkum Çoğunluğu Müslüman, Alt Kast

Mirat Haber Ajansı

Hindistan hapishane istatistikleri üzerine yakın zamanda yayınlanan bir hükümet raporu, ülke hapishanelerindeki tüm hükümlülerin yarısından fazlasının ya Müslümanlar ya da dalit ve adivasis alt kast grupları olduğunu ortaya koydu. Hindistan Hindu kültüründeki ırk ayırımcılığı uyarınca insanları altı gruba ayırıyor ve en alta da bu iki Hindu grubunu koyup Müslümanları da aşağılamak için yine bu iki alt kast grubuyla özdeşleştiriyor. Ancak en azından hapishane nüfusunun bu şekilde olduğu ortaya çıktı. 2011’de yapılan son Nüfus Sayımına göre bu üç toplumun Hindistan nüfusu içindeki payı %39,4, ya da beşte iki. Ancak bu topluluklardan mahkumların oranı yarıdan daha fazla. Bu üç topluluk, Hindistan’daki ekonomik ve sosyal olarak en dezavantajlı olanlar. Okuryazarlık oranları daha düşük, okul ve yüksek eğitime erişim daha sınırlı, yoksulluk oranları daha yüksek, işsizlik daha yüksek ve ortalama arazi sahipliği büyüklükleri toplumdaki diğer topluluklardan daha az. Bunun yanı sıra, sözde “üst kastlar” tarafından sosyal baskı, şiddet ve ayrımcılığa maruz kalıyorlar.

Dalitler ve adivasisler söz konusu olduğunda, bu toplumsal baskı, asırlık bir miras olmuştur. Müslüman toplum için, Hindu milliyetçi kıyafetlerinin Bharatiya Janata Partisi liderliğindeki hükümetler şeklinde son zamanlarda yükselişi, yeni bir vahşi nefret tacirliği ve şiddet dönemi yarattı. İngiliz sömürgesi dönemiyle başlayan Müslümanlardaki ekonomik ve sosyal geri kalmışlık ve ayrımcılık birleşimi, Hindistan hapishanelerinde daha yüksek hapis oranlarından sorumludur. Bu, ABD hükümetinin en son verilerine göre, ülke nüfusunun yaklaşık %13’ünü oluşturup mahkumların %40’ı olan ABD’deki Zenci topluluğunun durumunu hatırlatıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.