islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3119
EURO
35,0621
ALTIN
2.278,19
BIST
8.994,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan: Ölen Annesini Uyandırmaya Çalışan Çocuklar

Hindistan: Ölen Annesini Uyandırmaya Çalışan Çocuklar
30 Mayıs 2020 12:29
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Sosyal medyada paylaşılan bir viral video klibi bu günlerde Hindistan kamuoyunu şok etti. Video ölü annesini doğudaki Muzafferpur kentindeki bir demiryolu platformunda yatarken uyandırmaya çalışan iki yaşında bir çocuğu gösteriyor. Yerel basında çıkan haberlere göre, iç göç mağduru Müslüman kökenli Hindistan vatandaşı Arbina Hatun’un ailesi açlık ve susuzluktan öldüğünü söyledi. Koronavirüs kilitlenmesi nedeniyle korkunç acı çeken ve ortada kalmış birçok göçmen işçiden biriydi. 35 yaşındaydı. Evlerine giderken son günlerde trende öldüğü bilinen en az dokuz göçmen işçiden biri. Yerel basında iki yaşındaki erkek çocuk, ölü annesini Bihar’ın kuzeydoğu eyaletindeki Muzaffarpur tren istasyonunda örten bir bezle çekti. Yerel polis, hastalıktan öldüğünü söyledi. Ancak onunla seyahat edenler, yaklaşık 1800km uzaklıktaki Batı Gucarat eyaletinden uzun bir tren yolculuğu sırasında yiyecek ve su sıkıntısından öldüğünü iddia ettiler.

Bilinen dokuz ölüm, salgındaki Hintli göçmenlerin kötü durumunun altını çiziyor, bu sırada milyonlarca insan işini kaybetti ve ülkenin kilidi altında eve dönmek için mücadele ediyor. Dört yaşındaki bir çocuğun aynı Muzafferpur istasyonuna ulaşmadan önce öldüğü bildirildi. Babası, göçmen işçiler için özel trenlerdeki kötü şartlardan dolayı öldüğünü söyledi. Yerel polis medyaya videodaki çocuğun da hastalık nedeniyle trende öldüğünü söyledi. Ölümler, Korona nedeniyle çalıştıkları kentlerden köylerine taşınan işçiler için Hindistan hükümeti tarafından düzenlenen özel trenlerde meydana geldi. Bu  özel trenlerin raylarda beklediği, göçmenleri günlerce sıcak havalarda aç susuz trende bıraktıkları belirtiliyor. Bu süre zarfında, yolculuklarda yiyecek ve suya erişebilen çok az kişi vardı. Yerel basında çıkan haberlere göre düzinelerce tren hiç hedef noktalarına ulaşmadı. Hindistan Demiryolları ve hükümet ise suçlamaları reddetti.

Hindistan hem Korona krizi hem de Müslümanlara karşı aşırı saldırganlık politikaları nedeniyle zor durumda. Korona çok altlardan gelip emin adımlarla dünyada bir numara ülke olmaya doğru ilerliyor. Hindistan’da halk çok dengesiz koşullar altında yaşamakta, ülkede insanlık dışı bir kast sistemi uygulanmakta, dahası 200 milyon Müslümana ikinci sınıf insan olarak  davranılmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.