islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan – Pakistan ateşkesinde BAE’nin arabuluculuk iddiası

Hindistan ve Pakistan arasında durmayan düşük yoğunluklu sınır savaşında ateşkes sağlanmasında Abu Dabi aracılığı olduğu iddiası öne sürüldü.

Hindistan – Pakistan ateşkesinde BAE’nin arabuluculuk iddiası

Hindistan ve Pakistan arasında durmayan düşük yoğunluklu sınır savaşında ateşkes sağlanmasında Abu Dabi aracılığı olduğu iddiası öne sürüldü.

Mirat Haber Ajansı

AbuDabi yetkililerine göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) geçen ayki Hindistan ile Pakistan arasında bir ateşkes anlaşmasına aracılık ettiği iddia edildi. Adının açıklanmamasını isteyen yetkililer, ancak kapalı kapılar ardında, Hindistan-Pakistan ateşkesi, BAE tarafından aylar önce başlayan gizli görüşmelerde bir kilometre taşı olduğunu ifade ettiler. Yetkililerden biri, ateşkes anlaşmasının iki ülke arasında kalıcı barışı sağlamaya yönelik daha geniş bir yol haritasının yalnızca başlangıcı olduğunu vurguladı. Yetkililer, bir sonraki adımda, iki komşunun Yeni Delhi ve İslamabad’daki elçileri yeniden atamalarının beklendiğini belirtti.

Yetkililer, iki tarafın ticaret ilişkilerini yeniden başlatma ve Keşmir ihtilafına kalıcı bir çözüm bulma konusunda müzakerelere başlayacağını ifade ettiler. Yetkililer, mevcut yumuşamanın elçilerin geri dönüşünün ve Pencap kara sınırlarından ticaretin yeniden başlamasının çok ötesinde bir başarı sağlayacağına dair beklentilerin düşük olduğunu belirtti. İddialara BAE, Hindistan veya Pakistan’dan herhangi bir yorum gelmedi. Pakistan geçen hafta Hindistan’dan barışa yönelik ilk adımı atmasını ve Keşmir anlaşmazlığını BM Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak çözmesini istedi. Pakistan’ın başkentindeki ilk İslamabad Güvenlik Diyaloğu konferansının açılış oturumunda konuşan Başbakan İmran Han, Pakisan’ın Hindistan ile barış istediğini, ancak Hindistan’ın barışa yönelik ilk adımı atması gerektiğini vurguladı. İmran’dan sonra ülkenin askeri şefi Kamer Cavid Becva da geçmişi gömme zamanının geldiğini, ancak Hindistan’ın anlamlı diyalog için elverişli bir ortam yaratması gerektiğini ifade etti. Yakın tarihli bir gelişmede, İmran Han ve eşi Bushra Bibi, ofisinin doğruladığı gibi, COVID-19 pozitif çıktı. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistanlı mevkidaşının aynı gün hızlı bir şekilde twitterda  iyileşmesi için geçmiş olsun dileklerinin bulunduğu twit attı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.