Hindistan, Twitter’dan hükümetin COVID işlemlerini eleştiren tweet’leri kaldırmasını istiyor

Hindistan hükümeti, sosyal medya platformu Twitter’dan, Hindistan’ın korona virüs salgınını ele almasını eleştiren, bazıları yerel yasa koyucular tarafından da dahil olmak üzere düzinelerce tweet’i kaldırmasını istedi.

Mirat Haber Ajansı

Hindistan hükümeti, sosyal medya platformu Twitter’dan, Hindistan’ın korona virüs salgınını ele almasını eleştiren, bazıları yerel yasa koyucular tarafından da dahil olmak üzere düzinelerce tweet’i kaldırmasını istedi. Hindistan’ın COVID-19 vakaları bugün yine bir dünya rekoru kırdı. Bir şirket sözcüsü hafta sonu yaptığı açıklamada, Twitter’ın Hindistan hükümetinin yasal talebinden sonra bazı tweet’leri zaten sakladığını söyledi.

Hükümetin 23 Nisan tarihli ve bir Harvard Üniversitesi projesi olan Lumen veri tabanında açıklanan acil yasal talebinde 21 tweet’ten bahsedildi. Bunların arasında, Batı Bengal eyaletinde Moloy Ghatak adlı bir bakan ve Avinash Das adlı bir film yapımcısı olan Revnath Reddy adlı bir yasa koyucunun tweetleri vardı. Hükümetin talebinde belirtilen yasa, 2000 tarihli Bilgi Teknolojisi Yasası idi. Yeni Delhi tipik olarak, Hindistan’ın egemenliğini ve bütünlüğünü korumak ve kamuoyunu korumak amacıyla bilgiye halkın erişiminin engellenmesini emretme yetkisi veren yasanın bir maddesini kullanır. Hindistan Bilim Teknoloji bakanlığı Twitter’dan 100 gönderiyi kaldırmasını istedi. Sahte veya yanıltıcı bilgileri yaymak ve Hindistan’daki COVID-19 durumu hakkında paniğe yol açmak için bazı kullanıcılar tarafından sosyal medya platformlarının kötüye kullanıldığından bahsediyorlar. Başbakan Narendra Modi’nin federal hükümeti ve eyalet yetkililerinin krizle başa çıkmak için yeterince hazırlıklı olmadıkları eleştirisi artıyor. Sağlık uzmanları, Hindistan’ın aylar önce, günde 10.000 civarında yeni vakalar görüldüğünde ve kontrol altında göründüğünde kayıtsız kaldığını belirtti. Yetkililer kısıtlamaları kaldırarak büyük Hindu festivalleri ve yerel seçimler için siyasi mitingler de dahil olmak üzere büyük toplantıların yeniden başlamasına izin verdi. Hindistan’ın sağlık sistemi, ülke ciddi ilaç ve oksijen kıtlığıyla karşı karşıya kaldığı için hasta ailelerinin sosyal medyada yardım istemesiyle büyük bir dalgalanma altında çöktü.

Recent Posts

  • Ekonomi

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve…

9 dakika ago
  • Makale

DAHA İYİ BİR ANNE OLMAK İSTİYORSAK

Severek okuduğum bir köşe yazarı annelerin üzerine çok gidildiğinden bahsetmiş.21.yy annesinin çok yalnız olduğundan, sürekli…

40 dakika ago
  • Gündem

HÜSNÜ AKTAŞ’TAN YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak”…

1 saat ago
  • Makale

SELÂM SİZİN ÜZERİNİZE OLSUN

Ya da Kur’an’da selâm... -Selâm nedir? ‘Selâm’ın aslı, ‘se-li-me’ fiili sözlükte; dış ve iç âfetlerden…

1 saat ago
  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

17 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

18 saat ago