islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hindistan, Twitter’dan hükümetin COVID işlemlerini eleştiren tweet’leri kaldırmasını istiyor

Hindistan, Twitter’dan hükümetin COVID işlemlerini eleştiren tweet’leri kaldırmasını istiyor
26 Nisan 2021 12:42
A+
A-

Hindistan hükümeti, sosyal medya platformu Twitter’dan, Hindistan’ın korona virüs salgınını ele almasını eleştiren, bazıları yerel yasa koyucular tarafından da dahil olmak üzere düzinelerce tweet’i kaldırmasını istedi.

Mirat Haber Ajansı

Hindistan hükümeti, sosyal medya platformu Twitter’dan, Hindistan’ın korona virüs salgınını ele almasını eleştiren, bazıları yerel yasa koyucular tarafından da dahil olmak üzere düzinelerce tweet’i kaldırmasını istedi. Hindistan’ın COVID-19 vakaları bugün yine bir dünya rekoru kırdı. Bir şirket sözcüsü hafta sonu yaptığı açıklamada, Twitter’ın Hindistan hükümetinin yasal talebinden sonra bazı tweet’leri zaten sakladığını söyledi.

Hükümetin 23 Nisan tarihli ve bir Harvard Üniversitesi projesi olan Lumen veri tabanında açıklanan acil yasal talebinde 21 tweet’ten bahsedildi. Bunların arasında, Batı Bengal eyaletinde Moloy Ghatak adlı bir bakan ve Avinash Das adlı bir film yapımcısı olan Revnath Reddy adlı bir yasa koyucunun tweetleri vardı. Hükümetin talebinde belirtilen yasa, 2000 tarihli Bilgi Teknolojisi Yasası idi. Yeni Delhi tipik olarak, Hindistan’ın egemenliğini ve bütünlüğünü korumak ve kamuoyunu korumak amacıyla bilgiye halkın erişiminin engellenmesini emretme yetkisi veren yasanın bir maddesini kullanır. Hindistan Bilim Teknoloji bakanlığı Twitter’dan 100 gönderiyi kaldırmasını istedi. Sahte veya yanıltıcı bilgileri yaymak ve Hindistan’daki COVID-19 durumu hakkında paniğe yol açmak için bazı kullanıcılar tarafından sosyal medya platformlarının kötüye kullanıldığından bahsediyorlar. Başbakan Narendra Modi’nin federal hükümeti ve eyalet yetkililerinin krizle başa çıkmak için yeterince hazırlıklı olmadıkları eleştirisi artıyor. Sağlık uzmanları, Hindistan’ın aylar önce, günde 10.000 civarında yeni vakalar görüldüğünde ve kontrol altında göründüğünde kayıtsız kaldığını belirtti. Yetkililer kısıtlamaları kaldırarak büyük Hindu festivalleri ve yerel seçimler için siyasi mitingler de dahil olmak üzere büyük toplantıların yeniden başlamasına izin verdi. Hindistan’ın sağlık sistemi, ülke ciddi ilaç ve oksijen kıtlığıyla karşı karşıya kaldığı için hasta ailelerinin sosyal medyada yardım istemesiyle büyük bir dalgalanma altında çöktü.

ETİKETLER: Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.