islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Hindistan’da Korona Kontrolden Çıktı

Hindistan’da Korona Kontrolden Çıktı
26 Mayıs 2020 20:26
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Her beş kişiden birinin yaşadığı dünyanın ikinci en kalabalık ülkesi Hindistan 24 Mayıs Pazar günü, salgının başlamasından bu yana tek günlük en büyük vaka sayısı olan 6.767 yeni koronavirüs enfeksiyon vakası bildirdi ve toplam enfeksiyon sayısı 131.868 oldu. Federal Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı, son 24 saat içinde 147 yeni ölümle ülke çapında ölümlerin 3.867’ye yükseldiğini ve 54.441 iyileşme kaydedildiğini bildirdi. Johns Hopkins Üniversitesi verilerine göre Hindistan’daki virüs salgını Asya’daki en büyük salgın. Hindistan çeyrek milyara yakın sayıda baskı altında bir Müslüman azınlığa sahip.

Geçen hafta Hindistan, ulusal eve kapanmanın yeni bir aşaması altında işletmeleri yeniden açmaya başladı. Hava yolculuğu, okullar ve kolejler kapalı kalsa da, devletler iş, sanayi, toplu taşıma ve diğer ekonomik faaliyetler üzerindeki kısıtlamaları gevşetiyorlar. Hindistan bu gidişle henüz en üstlerde olmasa da haftalar içinde dünyada en fazla vaka olan ülke durumuna gelebilir. Ülkenin sosyal dengesizliğinin kaynağı olan kast sistemi, bozuk sosyal yapısı ve zayıf sağlık hizmetleri de buna katkı sağlamakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.