islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5463
EURO
34,9130
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Kuzey Makedonya NATO Üyesi Oluyor

Kuzey Makedonya NATO Üyesi Oluyor

Mirat Haber Ajansı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Zagreb’de yaptığı basın toplantısında Hırvatistan’a açık kapı politikasına verdiği destek için teşekkür ederken Kuzey Makedonya’nın Mart ayı içinde Kuzey Atlantik İttifakı Örgütü NATO’ya üye olacağını da açıkladı.

Stoltenberg, birkaç hafta içinde Kuzey Makedonya, kapımızın isteyen ülkelere açık kaldığını kanıtlayarak ittifakın 30. üye olacağını belirtti. Bu açıklama Hırvatistan’ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç ile yaptığı görüşme ardından yapılan basın toplantısında duyuruldu. Bu durumda Balkanlarda eski üyeler Türkiye ve Yunanistan’ın ardından Bulgaristan, Romanya, Karadağ, Arnavutluk ve Hırvatistan’ın ardından 8. Balkan NATO ülkesi olacak. Balkanlarda, Bosna-Hersek, Kosova ve Sırbistan henüz NATO üyesi değiller.

Kuzey Makedonya Eski adıyla Makedonya, yeni adıyla Kuzey Makedonya olan ülkenin başkenti Üsküp’te 120 sandalyeli Parlamento, daha önce 11 Şubat 2020’de Kuzey Atlantik Anlaşmasını Onaylama Yasasını resmen kabul etmiş, bu yasa iktidar ve muhalefetteki 114 milletvekili tarafından oybirliğiyle onaylanmıştı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.