islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2614
EURO
34,6629
ALTIN
2.398,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
25°C
İstanbul
25°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Hindistan’dan dünyanın en büyük aşı hamlesi

Hindistan’dan dünyanın en büyük aşı hamlesi
Mirat Haber Ajansı

Hindistan havayolları ülke genelinde COVID-19 aşıları dağıtmaya başladı. Aynı zamanda 1,3 milyar insanın bir araya geldiği bir toplu fotoğrafı çekmek için de kampanya başlatmaya hazırlanıyor. Görev, yetkililer tarafından dünyanın en büyük aşılama kampanyası olarak adlandırılıyor. Aşılar, Hindistan’ın Serum Enstitüsünden Salı günü sıcaklık kontrollü kamyonlarla şehrin her yerine dağıtılmak üzere özel hava taşıyıcılarına yüklenecekleri havalimanına getirildi.

 Yetkililer, önümüzdeki altı ila sekiz ay içinde 300 milyon yüksek riskli insanı aşılamayı umuyor. Aşıların Cumartesi günü başlaması planlanıyor. Aşıyı ilk yaptıranlar, 30 milyon sağlık ve diğer ön saflarda çalışanlar olacak, onu 50 yaşın üzerinde veya yüksek riskli sayılan yaklaşık 270 milyon kişi izleyecek. Doğu ve batı eyaletlerindeki sağlık yetkilileri, herkesin kapsama alınmasını sağlamak için çocuk felci için düzenli çocuk aşılama programlarından edinilen deneyimleri kullanacaklarını söyledi. Ancak kalitesiz ulaşım ağları ve çökmekte olan bir sağlık sistemi muazzam bir karmaşıklık katmanı ekliyor, dediler.

Havacılık bakanı Hardeep Singh Puri, Twitter’da yaptığı açıklamada, havayolu şirketlerinin Salı günü çeşitli şehirlere 5,65 milyon aşı dozu vereceğini söyledi ve aşıların nakliyesini önemli bir görev olarak nitelendirdi. Başbakan Narendra Modi hükümeti Pazartesi günü, Covishield atışını satın almak için Pune merkezli aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü ile satın alma anlaşmaları imzaladı. Hareket, Britanya’nın AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen aşının onaylanmasından yaklaşık bir hafta sonra geldi. Bir kaynak, serumun hükümete doz başına 2.72 $ ‘dan yaklaşık 11 milyon doz aşı sağladığını söyledi. Hindistan’ın ilaç düzenleme kurumu, Bharat Biotech’in Covaxin’i olan evde yetiştirilen bir aşının acil kullanım için de onayladı. Ancak tıp grupları ve diğerleri, ilacın etkinliğine dair yetersiz kanıtlarla onaylanması konusunda endişelerini dile getirdi. Covaxin’in ne zaman ve nerede dağıtılacağı hala belirsiz. Yaklaşık 10,5 milyon ile Hindistan, ikinci en yüksek COVID-19 enfeksiyonuna sahip ülke. Küresel olarak, vakalardaki artış hızı yavaşlasa da, yalnızca ABD’nin gerisinde. Salı günü, Hindistan’daki enfeksiyon sayısı birkaç ayın en düşük günlük artışı olan 12.584 artış oldu. Hindistan’da 151.000’den fazla kişi virüsten öldü.

Diğer Sağlık haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/saglik/

Diğer Güney Asya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/guney-asya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.