islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘Hint Silikon Vadisinde’ Peygambere Hakaret, Katliam

‘Hint Silikon Vadisinde’ Peygambere Hakaret, Katliam

Mirat Haber Ajansı

Güney Hindistan’ın emniyet yetkilileri, Bangalor şehrinde protestocuların, Hz. Muhammed hakkında kışkırtıcı sosyal medya gönderileri üzerine yerel Müslümanlarla polis arasında çıkan çatışmalarda en az üç kişinin öldüğünü belirttiler. Facebook’taki Müslümanlara yönelik saldırı, Salı gecesi Hindistan’ın teknoloji merkezinde bir polis karakoluna saldırıları da içeren protestoları ateşledi ve bir politikacının evi ve araçları ateşe verildi. Polis Komiseri Kamal Pant, cemaatin yaşlılarının kalabalığı yatıştırmaya çalışmasına rağmen, kalabalıkların yoldan geçen araçları yaktığını ve bir karakola saldırdıklarını iddia etti. Pant, polisin kaçamadığını ve karşı ateşe başvurmak zorunda kaldığını ve üç kişinin öldüğünü ekledi. 110 kişi vandalizm ve polise saldırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Hindistan’ın Silikon Vadisi olarak bilinen 12 milyonluk bir teknoloji şehri olan Bangalor’da toplantıların yasaklanmasının ardından bir acil durum kararı çıkarıldı. Polis, Hz. Peygamber’e hakaretten sorumlu kişinin tutuklandığını bildirdi. Suçlanan adamın ilk isminin Naveen olduğu belirtilerek evi olaylarda saldırıya uğrayan ve yakılan bir Kongre partisi siyasetçisinin yeğeni olduğunu söyledi. Hz. Muhammed’e yapılan hakareti içeren gönderi silindi. Müslüman liderler ve politikacılar kentteki Müslümanları şiddetten uzak durmaya çağırdı. Sosyal medyadaki paylaşımlar, şiddet sırasında Bangalor’daki bir Hindu tapınağına kızgın Müslümanların öfkeyle saldırı yapmasını önlemek üzere çok sayıda Müslüman’ın tapınak önünde insan zinciri oluşturarak bir felaketin önüne geçtiğini de gösteriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.