islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5292
EURO
34,9276
ALTIN
2.434,24
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Üç Numaralı ABD Kentinde Yeniden Yağma Endişesi

Üç Numaralı ABD Kentinde Yeniden Yağma Endişesi

Mirat Haber Ajansı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York ve Los Angeles kentlerinin ardından en büyük ve önemli şehri Chicago’da geçtiğimiz haftalarda yüzlerce mağaza, banka ve diğer işyeri, Chicago’nun dört bir yanına yayılan yağmalama olaylarında büyük çapta hasara uğramıştı. Kent sakinleri yeniden olayların tekrarlanmasından endişeli. Olayları inceleyen yerel yetkililer, yağma ve polisle çatışmaların ardından 100’den fazla kişinin tutuklandığını açıklamışlardı. Yetkililer kentin mahalleleri arasındaki bağlantıyı oluşturan köprüleri kaldırmış, tren ve otobüs seferlerini askıya almışlardı.

Emniyet sözcüsü Tom Ahren’e göre geçtiğimi haftalardaki yağmalamalar sırasında polisle çeteler arasında silahlı çatışmalar da yaşandı. Yangına karşılık veren polise ateş edildiğini ve hiçbir memur yaralanmamasına rağmen ateş açan faillerin vurulup vurulmadığının bilinmediği belirtildi. Sosyal medyada dolaşan videolarda yağmacılar tarafından Walgreens, Macy’s, Tesla, Lamborghini, Neiman Marcus, Saks Fifth Avenue, Coach, Apple dahil olmak üzere Chicago’nun en ünlü turistik caddesi olan Magnificent Mile bulvarı boyunca diğer mağazaların yağmalandığı görülüyor.

Chicago Belediye Başkanı Lori Lightfoot, kamu güvenliği ve kurtarma çabalarının sürdüğünü ve olayların yeniden yaşanmaması için önlemler alınacağını belirtti. Chicago yetkilileri, vandalizmi ve yağmayı neyin tetiklediğinden emin olmadıklarını iddia ederken olaylara Englewood mahallesinde polis memurlarının bir kişiyi vurup yaraladıktan sonra halkın polisle karşı karşıya gelmesinin neden olduğu bilinmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.