islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3698
EURO
34,9364
ALTIN
2.325,48
BIST
9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Hollanda: Doktorlar Bunayan Yaşlıları Öldürebilecek

Hollanda: Doktorlar Bunayan Yaşlıları Öldürebilecek
30 Nisan 2020 15:31
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Hollanda’daki doktorların daha önce talepte bulunmuş olduğu kanıtlanabilirse, bakımları altındaki demans hastalarına (bunayanlara) yasal olarak ötenazi yapabileceklerine (öldürebileceklerine) karar verildi. Karar, ülkenin yüksek mahkemesi tarafından alındı. Mahkeme, bir doktorun ileri demans geliştirmeden önce yapılan resmi bir talebe cevap verebileceğini söyledi. Hastaların veya ailelerin bu talebine ilaveten bazı yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi gerektiği, Hollanda Kraliyet Tıp Birliği kurallarına göre hastaların “iyileşme ihtimali olmadan dayanılmaz acılar” çektiği veya “makul bir alternatifin” olmadığını kanıtlamaları gerektiği belirtildi. Bu şartlar yerine getirilmezse, öldürmek hala cezalandırılabilir bir suç olarak işlem görecek.

2002 yılında Hollanda, dünyada ötanaziyi yasallaştıran ilk ülke olmuştu. Yeni karar, 2016 yılında demanstan muzdarip 74 yaşındaki bir kadının hayatını sona erdiren bir bakımevi doktoruna karşı ceza ve disiplin davasını izliyor. Yüksek Mahkeme kararında parlamentonun ötenazi yasalarının yazılmasına yön vermesi istedi. Kararı eleştirenler insan hayatının kutsal olduğu ve bunun bunayan yaşlıların dikkat edilmeden imzalanmış bürokratik bir evrakın düzenlenmesi halinde devlet tarafından kolayca öldürülmesinin yolunu açacağını vurguladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.