islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3770
EURO
35,0164
ALTIN
2.325,59
BIST
9.103,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Turist artınca esnaf Farsça öğrenmeye başladı

Turist artınca esnaf Farsça öğrenmeye başladı
14 Kasım 2017 11:22
A+
A-

İran’dan gezi ve alışveriş için Van’ı tercih eden turistlerin artan ilgisi karşısında esnaf daha iyi iletişim kurup hizmet sunmak için Farsça öğrenmeye başladı.

İranlı turistlerin Van’a yoğun ilgisi karşısında esnaf, Farsça öğrenmeye başladı.

Van’ı tercih eden İranli turist sayısının her geçen gün artmasıyla merkez Tuşba Belediyesi, esnafın talebi üzerine Farsça kursu açtı. Kursa kayıt yaptıran esnaf, İranlı turistlerle daha iyi iletişim kurup, müşterilerine kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor.

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AA muhabirine, kenti ziyaret eden İranlıların esnafla iletişim güçlüğü çektiğini anlattı.

Söz konusu iletişim sıkıntısını gidermek için kurs açtıklarını belirten Özgökçe, “İranlı turist anlamında ilimiz büyük bir patlama yaşıyor. Özellikle ilimizi son 8 ayda yaklaşık 400 bin İranlı turist ziyaret etti. İlimizde turizm anlamında büyük potansiyel var ve biz buna hazırlıklı olmalıyız. Tuşba Belediyesi olarak İranlı turistlerle esnafımızın iletişim kurma engelini ortadan kaldırmak amacıyla Farsça kurs açtık” dedi.

Özgökçe, “Vatandaşlarımızın İranlı misafirlerimizle rahat iletişime geçebilmeleri için bu eğitimi veriyoruz. Halkımızın talebi doğrultusunda açılan kurs, şu an kapasitemizin çok üzerinde müracaatlar gerçekleştiği için ikinci daha sonra da üçüncü sınıflarımızı açtık” diye konuştu.
“Turistlerle iletişim problemimiz azaldı”

Esnaf Nazan Karacabey, iki ay önce kentte bir kafe açtığını belirtti.

Kafede İranlı müşterileriyle iletişim sıkıntısı yaşadığını kaydeden Karacabey, şunları kaydetti:

“Kentimize yoğun İranlı turistlerin gelmesi esnaflar olarak çok sevindirici bir durum ama Farsça bilmememiz bazen müşterilerimizle iletişim problemi yaşamamıza neden oldu. Gittiğimiz kurstan iyi bir şekilde verim alarak müşterilerimizle olan iletişim problemini azalttık”

İşletme sahibi Çetin Vanlı da İranlı turistleri iş yerine çekmek için dil öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

“Turistler bizim velinimetimiz” diyen Vanlı, “Onlara daha iyi hizmet sunmak için Farsça öğrenmeye başladım. Aynı zamanda ilimizin güzelliklerini ve tarihi değerlerini de anlatabilmemiz için bu dili öğrenmemiz gerekiyor.” ifadesini kullandı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.