islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C

Hollanda’da Filistin’e Destek İçin Geniş Çaplı Oturma Eylemleri

Hollanda’da Filistin’e Destek İçin Geniş Çaplı Oturma Eylemleri
2 Şubat 2024 12:00
A+
A-

Hollanda’nın çeşitli şehirlerinde, Amsterdam, Rotterdam, Lahey ve Utrecht dahil olmak üzere 15 tren istasyonunda, Filistin’e destek ve İsrail politikalarını kınama amacıyla oturma eylemleri düzenlendi.

Göstericiler, Filistin bayrakları taşıyarak barış ve ateşkes çağrısında bulunurken, Hollandalı gösterici Max van den Berg, Gazze’deki insani krize dikkat çekerek uluslararası toplumu ve komşu ülkeleri yardım etmeye çağırdı. Bu eylemler, Hollanda’da Filistin halkına yönelik artan desteğin ve İsrail’in politikalarına karşı olan tepkinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

1. Hollanda’nın Dört Bir Yanında Oturma Eylemleri

Hollanda‘nın çeşitli kentlerinde, Filistin’e destek amacıyla oturma eylemleri düzenlendi. Amsterdam, Rotterdam, Lahey ve Utrecht gibi büyük şehirler başta olmak üzere, 15 farklı tren istasyonunda toplanan kalabalıklar, Filistin bayraklarıyla birlikte barış ve ateşkes çağrısında bulundu. Eylemciler, İsrail’in politikalarını kınayarak, Hollanda hükümetinin bu politikalara destek vermesine tepki gösterdi.

2. Göstericilerden Güçlü Mesajlar

Amsterdam Merkezi tren istasyonu önünde toplanan göstericiler, büyük bir Filistin bayrağı etrafında birleşerek, “Nehirden denize kadar, Filistin özgür olacak” ve “Gazze ağlama, Filistin hiçbir zaman ölmeyeceksin” gibi sloganlar attı. Bu eylemler, Hollanda’da yaşayan birçok kişinin Filistin halkına olan desteğini ve İsrail politikalarına olan tepkisini gözler önüne serdi.

3. Hollandalı Göstericiden Gazze’ye Yardım Çağrısı

Hollandalı gösterici Max van den Berg, Gazze’deki insani durumu vurgulayarak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Van den Berg, Gazze’de yaşayan insanların açlık ve susuzlukla mücadele ettiğini belirterek, acil gıda yardımının havadan yapılması gerektiğini ifade etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasını eleştiren Van den Berg, bu durumun Gazze halkının yaşam koşullarını daha da zorlaştırdığını vurguladı.

4. Uluslararası Topluma Çağrı

Eylemler, sadece Hollanda hükümetine değil, aynı zamanda uluslararası topluma da Filistin halkına destek olma ve İsrail’in politikalarını yeniden değerlendirme çağrısında bulundu. Göstericiler, Gazze’deki durumun düzeltilmesi için acil eylem yapılmasını talep ederken, Mısır gibi komşu ülkelerin de Gazze halkına yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

5. Hollanda’da Yükselen Dayanışma Hareketi

Bu oturma eylemleri, Hollanda’da Filistin’e yönelik artan kamuoyu desteğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Göstericilerin kararlı tutumu ve uluslararası topluma yönelik çağrıları, Filistin halkına yönelik dayanışmanın sadece yerel değil, aynı zamanda küresel bir boyut kazandığını gösteriyor. Bu eylemler, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve adil bir çözüm bulunması için baskı yapmayı amaçlıyor.

HABER YORUM

Aslında insanlık adına sözün bittiği yerdeyiz. Gazze, insanlığın gözü önünde bombalandı, insanlar göç etmeye zorlandı, göç yolları ateşe verildi… Hastaneler vuruldu, bebekler ölüme terkedildi. Şimdi ise, yardım tırlarının Gazze’ye girmesine izin verilmediği için Gazzeli, açlık ve susuzlukla karşı karşıya bulunuyor. Müslüman ülkeler dahil, ülke yöneticilerinden ise maalesef ses yok. İsrail aleyhine çıkan sesler de cılız ve günü kurtarmak adına yapılıyor.

Ama Rabbimize şükürler olsun ki, bütün dünya halkları ayakta… Yaptıkları çeşitli gösterilerle Filistin’e destek olmaya çalışırken, insanlıktan nasibini almamış İsrail ise lanetleniyor… Bu da bize, “demek ki insanlık ölmemiş” dedirtiyor.

MİRATHABER.COM- YOUTUBE- 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.