islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5122
EURO
34,9033
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C

HOLLANDA’DA ÖLÜDÜRÜLEN ÇOCUKLAR ANISINA ALANA 8 BİN ÇİFT AYAKKABI?

HOLLANDA’DA ÖLÜDÜRÜLEN ÇOCUKLAR ANISINA ALANA 8 BİN ÇİFT AYAKKABI?
23 Aralık 2023 10:00
A+
A-

Hollanda‘da, İsrail’in katlettiği Filistinli çocuklar için tein meydanına yaklaşık 8 bin çift ayakkabı bırakıldı.

HAMAS’IN CİHADI VE YANKISI

İsrail’in uzun yıllardır devam eden aşağılamaları, işkenceleri, sürgünleri ve katliamları karşısında insanlık onurunu ve yurdunu savunmak için ayaklanan Hamas’ın bu başkaldırısı İslami anlamıyla:

Bir cihad  hareketi midir?

Allah’ın cihad emrini yerine getirmek amaçlanmış mıdır?

Allah’ın rızası hedeflenmiş midir?

AYAKLANMADA İHLAS VAR

7 Ekim hareketinin Allah’ın buyruğu ve rızası gözetilerek yapıldığının en büyük delillerinden yalnızca biri, hareketin dünyanın gündemine oturmasıdır.

Irkları, renkleri, coğrafyaları ve inançları farklı olan dünyamızın her yerinde insanlar İsrail’in yapmakta olduğu katliamı lanetlemektedir. Öldürülen kadınlar ve çocuklar için ayaklanmaktadırlar. Beşbinin üstünde toplantı düzenlenmiştir. Bazı mitinglere yüzbinlerce katılım olmuştur.

Yönetimlerin büyük çoğunluğunun İsrail’e yandaş olması ve engellemesine rağmen bu sonuç alınmaktadır.

HOLLANDA YÖNETİMİ DE İSRAİL’DEN YANADIR

Hollanda yönetimi de İsrail’den yanadır ve Hollanda eşcinselliği ve eşcinsel evlilikleri yasallaştırmış bir ülkedir. Eşcinsellik aleyhine konuşmak da suçtur Hollanda da.

Aşağıda ki haberde okuyacağınız gibi Hollanda’da bile katliamla öldürülen 8 bin Filistinli çocuğun anısına telin mitinginde, alana  takriben 8 biç çift çocuk ayakkabısı bırakılmıştır. Çünkü onlar zulmen hayattan koparılmıştır.

HABER ŞÖYLE:

Hollanda’nın Rotterdam kentinde, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında öldürülen Filistinli çocuklar için anma etkinliği düzenlendi.

Bir Zeytin Ağacı Dik Vakfı tarafından Rotterdam’daki Binnenrotte Meydanı’nda organize edilen etkinlikte, Gazze’de İsrail’in saldırılarıyla  öldürülen  binlerce masum çocuk anıldı.

Amaç İsrail’in katliam hedefli saldırılarında öldürülen çocuklara dikkati çekmekti. Bu gaye ile  meydana yaklaşık 8 bin çift çocuk ayakkabısı getirilip bırakıldı.

Mitinge, Gazze’de hayatını kaybeden binlerce çocuğun adı ve yaşı da okundu.

Gazze‘de her 10 dakikada bir çocuğun öldürülmesine dikkati çekmek için meydana her 10 dakikada bir çift ayakkabı konulduğu gözlendi.

Etkinliği düzenleyen gönüllüler, meydandan geçenlere Gazze’de yaşananları anlatan broşür dağıtarak da bilgilendirme yaptılar.

Bir Zeytin Ağacı Dik Vakfı Yöneticisi Esther van der Most, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydanda 8 bin çift ayakkabı bulunduğunu söyledi.

“Son 75 günde Gazze’de 8 binden fazla çocuk öldürüldü. Bu ayakkabıları, kaç çocuktan bahsedildiğine dikkati çekmek için topladık. Böylece insanlar onlar hakkında bir şeyler hissedebilsin, Filistinliler de insan olarak görülebilsin. “Yas tutmak ve öldürülen çocukları anmak için, ama her şeyden önce artık dur demek için buradayız. Filistinli çocukları öldürmeyi bırakın. İşgali durdurun, her şeyi durdurun.” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200’ü kadın olmak üzere, 19 bin 667 Filistinli öldürüldü, 52 bin 586 kişi de yaralandı.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.