islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5528
EURO
34,8934
ALTIN
2.435,36
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

HÜDA-PAR DA DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKÇA SÖYLEMELİ

HÜDA-PAR DA DÜŞÜNCELERİNİ AÇIKÇA SÖYLEMELİ
20 Mart 2023 14:30
A+
A-

Önce bazı haber sitelerinde verilen şekliyle  haberi okuyalım:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı.

Destek açıklaması kamuoyunda yoğun tepki çekerken, ! HÜDA PAR Genel Başkanı Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, Akit TV’ye katıldığı bir programda Türk bayrağına ilişkin yorumu ise dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, “Biz, eşit vatandaşlık istiyoruz. Bu bayrak hepimizin bayrağı olsun istiyoruz, bizim bayrakla problemimiz yok. Ama bu bayrağın ismi ‘Türk Bayrağı’ dediğinizde Kürt diyecek ki benim bayrağım nerede? Niye Türk bayrağı… Benim bayrakla kavgam yok, herhangi bir problemim yok. Ama, bayrağın ismi bana problemli geliyor. Neden Türkiye bayrağı değil de Türk Bayrağı deniyor?” ifadelerini kullandı.

Yorumumuz

Hüda-Par Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğini açıkladıktan sonra topa tutulmaya başlandı. Cumhurbaşkanımız lehine Kürt kardeşlerimizin oylarını etkileyebileceğine inanılmış olacak ki öküzün altında buzağı aranıyor.

Bu arada ifade etmiş olalım: Başta Odatv olmak üzere Kamâlist – Sol, genelde  özgürlükleri kendileri için isterler. Ülke demokrasisi için ve hele hele Müslümanlar için bir talepleri yoktur. Bir kanıtı da yukarıda sunulan haberdir.

Ülkemizin yasal düzeni  içinde kurulmuş bir parti ve onun genel başkanı “Benim bayrakla kavgam yok, herhangi bir problemim yok. Ama, bayrağın ismi bana problemli geliyor. Neden Türkiye bayrağı değil de Türk Bayrağı deniyor? ” diyemeyecekse özgürlük nerede? Demokrasi nerede?

Kabul etmeyebilirsiniz. Ama farklı fikirlere saygı gösteremezseniz bile tahammül edeceksiniz.

Bunlar bizim İslami bir düzen özlemimizi dile getirmemize de tahammülsüzdürler.

Oysaki aşağılama olmadıkça ve şiddete çağrı yapılmadıkça fikirler dile getirilmelidir. Herkes kendi inancı ve yaşamından sorumludur.

Bilgi kaynağımız olan Kur’an da böyle buyurmuyor mu?

“De ki: “Ne siz bizim işlediğimiz suçtan dolayı hesaba çekileceksiniz, ne de biz sizin işlediklerinizden dolayı”.

“ De ki: “Rabbimiz (Hesap Günü) hepimizi bir araya toplayacak ve sonra aramızda adaletle hüküm verecektir; O, hakikati apaçık ortaya koyan, her şeyi hakkıyla bilendir!” (Sebe 34/25-6)

HÜDA PAR, ODATV.,  RECEP TAYYİP ERDOĞAN, SAYGI, TAHAMMÜL, BAYRAK

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar
  1. Abdullah dedi ki:

    Tebrik ederim güzel bi bakış açısı