islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

İsrailli Askerlerin Cenazesinde Gerginlik

İsrailli Askerlerin Cenazesinde Gerginlik
25 Ocak 2024 12:00
A+
A-

 

 

İsrailli Askerlerin Cenazesinde Gerginlik

İsrail, Gazze için yaptığı planların hiçbirini tutturamayıp işgali gerçekleştiremeyince, iç kamuoyunda halkına karşı da şüphesiz zor duruma düştü. Gazze’de öldürülen İsrailli askerin cenazesinde, gerginlik yaşandı. Ayrıca İsrail hükümet yetkililerine protesto sesleri yükseldi.
– Öldürülen askerin kardeşi, cenaze töreninde Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’ın üzerine yürüdü. Ve ardından “Bu Savaşı (İsrail’in Gazze’ye saldırılarını) bitir” diye bağırdı.

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in saldırıları ve ablukası sırasında hayatını kaybeden İsrail askeri Adam Bismut’un cenazesinde, kardeşi Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz’a doğru ilerleyip, “Kardeşimin ölümü anlamsız değil, savaşı sonlandırın!” şeklinde feryat etti.

Gazze’nin orta kesimindeki çatışmalarda 22 Ocak’ta öldürülen 21 İsrail askerinin cenaze törenleri düzenlendi.
Savaş Kabinesi Üyesi Gantz, öldürülen askerden 35 yaşındaki Adam Bismut’un cenaze törenine katıldı.
Tören sırasında Bismut’un kardeşi, Gantz’ın üzerine yürüdü. Ardından törendekiler araya girerek öldürülen askerin kardeşini engelledi.
Bismut’un kardeşi Gantz’a İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını durdurması çağrısı yaparak, “Savaşı bitirmek zorundasın. Bitir şunu.. Bu savaşı bitir. Bitir şunu. Mecbursun. Benim kardeşim boşuna ölmedi.” diye bağırdı.
İsrail ordusu dün yaptığı açıklamayla, 22 Ocak’ta Gazze’nin orta kesiminde 21 askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

HABER YORUM

İsrailli Askerlerin Cenazesinde Gerginlik yaşanması,    7 Ekim’den bu yana İsrail hakkında yapmış olduğumuz bütün tespitlerin  doğru olduğunu gösteriyor. Şunu artık net bir şekilde ifade edebiliriz ki, 7 Ekim İsrail için sonun başlangıcı oldu.

Hiç şüphesiz, Hamas’ın askeri kolu El Kassam Tugaylarının dik duruşu ve iman gücüyle topraklarını savunması, İsrail için sonun başlangıcını hazırladı.

Siz, mertçe çıkıp savaşmayı bilmeyen ve bunun yanı sıra savaşmaktan  korkan bir milletsiniz. Hem de, askeri ve siviliyle Filistinliler şahadet şerbeti içmek için yarışırken, amiyane tabir ile böyle mızık lamanız, sizin karakterinizi ortaya koyuyor.

Biz buradan bir kez daha, sivilleri katletmeyi savaş zanneden katil İsrail’e hatırlatmak istiyoruz.

1-Zulüm ile abad olunmaz”

2-Filistinliler davasında haklıdır ve ayrıca o topraklar Filistinlilerindir.

3-Siz, her ne kadar kendi ırkınız dışında ki insanları goyim olarak görseniz de yaptıklarınızla asıl goyim’in kendiniz olduğunu bütün dünyaya ispatlamaktasınız.

4-O, kurgulamış olduğunuz Siyonizm belasının içinde boğulacak ve kuşkusuz emellerinize hiçbir zaman ulaşamayacaksınız.

Bütün gönderilen peygamberlere ihanet ettiğiniz gibi, “Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle “kendi çocuklarınızı tanıdığınız gibi Hz. Muhammed (SAV)’i tanımanıza” rağmen ona da ihanet ettiniz.

Gün gelecek bu ihanetlerinizin bedelini elbette ödeyeceksiniz.

Cenaze töreninde yaşanan gerginlik, bu bedeli ödemeye başladığınızın göstergesidir.

 

MİRATHABER.COM –YOUTUBE

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.