islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3134
EURO
35,1082
ALTIN
2.292,61
BIST
9.049,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“ATATÜRK’ÜN ADI ANILMADI” PROVOKASYONUNA DEVAM…

“ATATÜRK’ÜN ADI ANILMADI” PROVOKASYONUNA DEVAM…
20 Mart 2023 13:20
A+
A-

Bursa Nilüfer’de bulunan Cevizli Ali Rıza İnak Camii’nde, “18 Mart Çanakkale Zaferi” konulu hutbe okunurken, camii içinde ki birkaç kişinin, hutbede  “Kamal Atatürk’ün  ismi neden anılmıyor” çıkışı, tepkilere neden oldu.

Cami içinde bir anda karışıklık meydana gelmesi ise, ibadet hanede olmaması gereken bir durum meydana getirdi.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, mahfilde olduğu görülen bir kişinin, İmam Hatibin minberden inmesine izin vermemek pahasına sarf ettiği provokatif sözler gündem olurken, cami içinde yaşanan kargaşa, samimi Müslümanları derinden üzdü.

HABER YORUM

Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Deprem felaketinin arkasından yaşanan sel felaketinin acısını yaşarken, 18 Mart Çanakkale zaferinin sevinciyle bir nebze olsun acılarımızı unutmak varken, yapılan bu provokasyonlar tesadüf değildir diye düşünüyoruz.

Çanakkale Zaferinin yıldönümü, şüphesiz önemlidir ve tam 108 yıl önce ülkemiz ve insanımız için dönüm noktası olmuştur.

Bu dönüm noktasının yıldönümünde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. DR. Ali Erbaş’ın Twetter hesabından paylaştığı mesajında Kamal Atatürk’ün ismini anmasına rağmen, hutbelerde neden ismi anılmıyor diye anlamsızca yaygara koparanlara; hutbelerde isminin anılmasını bizzat Atatürk’ün kendisinin 5 Mart 1924 tarihli kararname ile yasakladığını ve sadece Cumhuriyete dua edilmesini istediğini tekrar hatırlatıyoruz.

 SEÇİMLER YAKLAŞIRKEN

Mirat Haber olarak; Cumhur Başkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri yaklaşırken, bu tür provokasyonların artacağı endişesini taşıyor ve halkımızı uyarmak istiyoruz. Yaşanacak böyle bir durum karşısında verilecek sert tepkilerin, Provokatörlerin ve bunların ipini elinde bulunduranların ekmeğine yağ süreceğini de hatırlatmak istiyoruz.

Sapla samanı birbirine karıştırmayı maharet sayanlara pirim vermemek, samimi her Müslümanın görevidir diye düşünüyoruz.

MİRATHABER.COM 

ANAHTAR KELİMELER: Kamal Atatürk    Çanakkale Zaferi

ATATÜRK’Ü HANGİ KEMALİSTLER PUTLAŞTIRDI

 

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.