islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3961
EURO
34,7692
ALTIN
2.435,72
BIST
9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

HÜDA-PAR’I BİR DE BİZ TENKİD EDELİM

HÜDA-PAR’I BİR DE BİZ TENKİD EDELİM
2 Ekim 2023 15:45
A+
A-

Galiba kendi aralarında çalışma yapan ve oldukça iddialı isim taşımalarına rağmen Mirât Haber gibi  kendilerine sıcak bakacaklara bile seslerini duyuramayan Alimler ve Medreseliler Birliği  8. Alimler buluşmasını  gerçekleştirdi.

Biz şimdilik Hüda-Par’a eleştirimizi yapalım.

Çalıştayda  yaptığı  konuşmada Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu şöyle der:

Ulema sınıfı, enerjisini sadece eğitim faaliyetlerine hasretmeden içtimai, iktisadi ve siyasi meselelere daha güçlü bir şekilde tesir etmeli. Ulema, Müslümanların kalkınması için idarecileri

ULEMA SINIFIMIZ VAR MI?

Tespitler doğru. Ama önce ulema sınıfımız var mı, onu tartışalım. Hiç kimseyi hedef almaksızın ifade edelim; öyle sakal, sarık, cübbe ile ve profesyonel cemiyetçilikle ÂLİM olunmadığı gibi, 47 sene evvel Diyanet’in kurduğu ve benzerlerini çoğalttığı Haseki türü bir medresede yüzeysel üç beş ders okuyup okutana da alim denemeyeceği üzerinde anlaşalım.

Türkiye şartlarında ilmi çizgide yedi yıldır yayın yapan ve “içtimai, iktisadi ve siyasi meselelere daha güçlü bir şekilde” etki etmeye çalışan ve Hüda-Par’ı İslami çizgideki çalışmalarında risk üstlenerek savunan Mirât Haber, Hüda – Par’dan ihtiyaç duyduğu bir teşekkürü bile alamadı ve yayınlarımıza da ilgi gösterilmedi.

Siyasi çalışmaların cılız olduğu ve de ilgi gösterilmedik yerde alim yetişmediği gibi yürekli alim de etkili bir şekilde ortaya çıkamaz.

 

HÜDA-PAR           ULEMA                 ALİMLER VE MEDRESELİLER BİRLİĞİ            MİRAT HABER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.