islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5728
EURO
34,9054
ALTIN
2.440,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Hükümet standartlara uymayan N95 maskelerin listesini yayınladı

Hükümet standartlara uymayan N95 maskelerin listesini yayınladı
16 Şubat 2021 15:35
A+
A-
Mirat Haber Ajansı

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, korona maskeleiyle ilgili  yaptığı incelemeler sonucunda belirli marka tarafından üretilen maskelerin güvensiz olduğunu tespit etti. Bakanlık, bu markaların maskelerini listeleyerek kamuoyuna açıkladı. Türkiye’de korona virüs salgını devam ederken maske üreticilerinin  güvensiz ürünlerin bir çoğu halen elden ve e-ticaret sitelerinde satılıyor. Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı güvensiz olan maskelerin listesini çıkardı.

Bakanlığın yayınladığı listeye göre güvensiz çıkan piyasada yüksek fiyata satılan sahte N95 ve FFP1, 2 ve 3. tipi ameliyat maskelerinin markaları şöyle:

-Safeguard 2313 Model Ffp2v Nr partüküllere karşı filtre edici yarım maskeler, Ts En 149+A1 Standardının 8.11. Maddesinde Gösterilen “Filtre Malzemesinin Nüfuziyeti” deneyi sonucunda piyasadan toplatılmasına karar verildi. Aynı üreticinin Safeguard 2315 Model Ffp3v Nr model maskesinin de güvensiz olduğu tespit edildi ve piyasadan toplatılması yönünde karar alındı.

-Nez Mask Ts En 149+A1 Standardının 8.11. Maddesinde Gösterilen “Filtre Malzemesinin Nüfuziyeti” deneyi sonucunda piyasadan toplatılmasına karar verildi.

-Arızon Kn 95 model maskenin de Bakanlık tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-DNA  2934 Ffp3v model maske yapılan deneyler sonucunda güvensiz tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Bozkurt-Bzk44  Ventilli- Ffp2-Nr model maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Emr Natural 1202 V (Ventilli, Ffp2v) model maske  güvensiz tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Wogi Ffp2 model maskenin de piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-KGT TK-N95 model maske bakanlığın deneyleri sonucunda güvensiz çıktı. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Aytı 20532 model maske yapılan deneyler sonucunda güvensiz tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Temsan Tm 34 V Ffp1 model maske de piyasadan toplatılacak.

-Grup Helin 1120 Ffp2 model maske deneyler sonucunda güvensiz tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Ert Plus 400 (Ffp3) model maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Hori Ffp2 V model maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Ares Ffp2 V model maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Mist maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Awon maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-VİP Mask Ffp2 V model maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

-Minion Mn 953 model maske Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan deneyler sonucunda güvensiz olduğu tespit edildi. Bakanlık bu ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.