islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

Husilerden BAE’ye Yeni Füze Saldırıları

Husilerden BAE’ye Yeni Füze Saldırıları

Başta PKK olmak üzere DAEŞ ve uluslararası bir çok terör örgütünü finanse eden Birleşik Arap Emirlikleri, bu sabah erken saatlerde yeniden füze saldırısına uğradı.

Birleşik Arap Emirlikleri resmi haber ajansının geçtiği bir habere göre bu sabah erken saatlerde Abu Dabi’yi hedef alan iki balistik füze etkisiz hale getirildi

Yemen’deki isyancı Husi milislerinin bir sözcüsü de aynı saatlerde, ayrıntı vermeden hem BAE’yi hem de Suudi Arabistan’ı hedef alan saldırılar başlattıklarını söyledi.

Geçen hafta üç kişiyi öldürüp altı kişiyi yaraladıktan sonra Abu Dabi’ye düzenlenen bu ikinci saldırı, Körfez’deki gerilimi daha da arttırdı.

İran destekli Husi teröristleri Suudi liderliğindeki koalisyonla karşı karşıya getiren bu savaş, Tahran’ın elini yeniden güçlenmesine sebep oldu.

Sosyal medyada yayınlanan videolar, başkentin üzerindeki gökyüzünün Bu sabah şafaktan önce aydınlandığını ve ışık noktalarının gökyüzünde önleme füzeleri gibi göründüğünü gösteriyor.

Füze saldırısı, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’na giden trafiği kesintiye uğrattı.

Bir Husi askeri sözcüsü Muhammed Abdul-Salam saldırı ile attığı tweette şunları söyledi:

“Yemen silahlı kuvvetleri önümüzdeki saatlerde BAE ve Suudi Arabistan’daki bir askeri operasyonun ayrıntılarını açıklayacak.”

Abu Dabi’deki ABD Büyükelçiliği daha sonra BAE’de yaşayan Amerikalılara bir güvenlik uyarısı yayınlayarak vatandaşları “yüksek düzeyde güvenlik bilincini sürdürmeleri” konusunda uyardı. Uyarı, gökdelenlerle dolu Dubai’ye ev sahipliği yapan BAE’de daha önce duyulmamış bir şey olan füze saldırılarıyla nasıl başa çıkılacağına ilişkin talimatları içeriyordu.

Saldırı, Yemen’deki Husi isyancılarının, BAE’nin başkentinde havaalanını ve Mussafah semtindeki Abu Dhabi National Oil Co. yakıt deposunu hedef alan saldırıyı üstlendiğini iddia etmesinden bir hafta sonra geldi.

Son günlerde, BAE’nin desteklediği Suudi liderliğindeki bir koalisyon, Yemen’i hedef alan cezalandırıcı hava saldırılarını başlattı ve bir gözaltı merkezinde 80’den fazla insanı öldürdü.

Husiler, bu saldırılar nedeniyle BAE ve Suudi Arabistan’dan intikam almakla tehdit etmişti.

Pazar günü, Suudi liderliğindeki koalisyon, Husiler tarafından fırlatılan bir balistik füzenin Suudi Arabistan’ın Cizan kentindeki bir sanayi bölgesine indiğini ve bir yabancıyı hafif yaraladığını söyledi.

Pazar günü İran’ın sertlik yanlısı rejim gazetelerinden Keyhan’ bir haber paylaşarak, manşetten BAE’nin vurulacağını duyurmuştu.