islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5139
EURO
34,9434
ALTIN
2.435,50
BIST
9.792,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

 İBB Gassalından Hutbede PKK Propagandası!

 İBB Gassalından Hutbede PKK Propagandası!
30 Aralık 2021 10:19
A+
A-

İBB gassalından hutbede PKK propagandası!
İBB’de işe alınan PKK’lı DİAYDER üyesi 5 gassalın Yıldıztepe’deki örgüt mescidinde vaaz verdiği, vaazda ise kurmançi lehçesi dışındaki PKK’nın benimsediği kelimeleri kullanarak mescittekilere de hitap ettiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) örgüt bağlantılı isimlerin işe alındığıyla ilgili gündeme taşınan haberler tartışılırken İBB’de alımların bunlarla da sınırlı kalmadığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığının takibiyle geçen Temmuz ayında PKK’nın alternatif Diyanet yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan örgütün sözde Diyanet İşleri Başkanı olan Ekrem Baran’ın da aralarında bulunduğu 28 kişi yakalanmış, şüphelilerden 5’inin gassal olarak İBB iştiraki İSPER’de işe alındığı ortaya çıkmıştı.

Soruşturmanın detaylarında, PKK/KCK terör örgütünün alternatif dini yapılanmayı bazı dernekler ve özellikle ilmi ehliyeti olmayan “Mele” olarak adlandırılan gayri resmi imamlar aracılığıyla yaptığı, bu projeyle sempatizan ve birçok Kürt kökenli muhafazakar kitleye hedef aldığı öğrenildi.

DERNEK SAYMANI HUTBE YAZDI, GASSALAR OKUDU

Kürtçe hutbelerin DİAYDER üyesi ve derneğin saymanlık görevini de yerine getiren ve kitle içerisinde “Mele” olarak bilinen Rıza Oğur tarafından hazırlandığı, derneğe ait gayri resmi mescitlerdeki fahri imamlar okutulduğu öğrenildi. Bu imamlar arasında ise İBB’ye gassal olarak işe alınan Nur M. I., Aydın A. ve Mehmet E. A.’nın olduğu yapılan teknik ve fiziki takiple belgelendi.

İBB GASSALI SAHTE İMAM MESCİD HUTBESİNDE

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında dava dosyasına giren teknik takip belgelerine göre, 19 Mart 2021’de İBB’deki gassallardan Mehmet E. A., Yıldıztepe’deki derneğe ait Yıldıztepe Mescidine gelerek kendi yazdığı vaaz ve hutbe metnini okuyup namaz kıldırdı. Mehmet E. A.’nın bulunduğu mescide, DİAYDER yönetim kurulu Başkanı Ekrem Baran’ın da aralarında bulunduğu 50 kişinin geldi. Zanlılar yanında ise terör örgütünü simgeleyen sarı-kırmızı-yeşil renklerin bulunduğu seccadeler getirdi.

Ulaşılan o ana ait fotoğraflarda Mehmet E. A.’nın mescit minberinde Kürtçe olarak “Zulüm ve Adalet” konularını içeren hutbe verdi. Hutbe içerisinde ise Kurmançi lehçesinin içinde bulunmayan ve yöre halkı tarafından kullanılmayan kelimeleri seçti. Aslan’ın kullandığı “Civak, Rugeş, Rumet, Parastın, Armanç, Abari, Amade, Dirok” gibi kelimelerin sonradan PKK/KCK terör örgütü tarafından kullanılıp benimsenen kelimeler olduğu, bu kelimeleri kullanırken de Türkçe anlamını anlatarak mescitte bulunan kişilere öğrettiği tespit edildi.

GASSALLAR SÖZDE DİYANET İŞLERİ BAŞKANIYLA TOPLANTIDA

Soruşturma kapsamında elde edilen bilgilere göre, DİAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Baran, dernek başkan yardımcısı olan gassal Mehmet E. A., Dernek saymanı Rıza Oğur ile buluşarak DİAYDER yönetim kurulu üyesi olan İBB iştirakindeki gassallardan Fahrettin Ü.’nün evinde toplantı yaptı. Bu toplantı da takip edilerek dosya içerisine girdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.