islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5104
EURO
34,9876
ALTIN
2.436,44
BIST
9.804,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bangladeş: Hükümeti Eleştiren 11 Aydın Gözaltında

Bangladeş: Hükümeti Eleştiren 11 Aydın Gözaltında
10 Mayıs 2020 15:46
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Bangladeşli bir karikatürist ile tanınmış bir yazar, sosyal medyada hükümetin ülkede koronavirüs salgınıyla başa çıkmasını eleştiren içerik yayınlamakla suçlanan 11 kişi arasında. Karikatürist Ahmed Kebir Kişore ve yazar Müştak Ahmed’in de dahil olduğu gözaltına alınan 11 kişiden ikisi tutuklandı. Gözlemciler bunun 168 milyonluk Müslüman Güney Asya ülkesinde insan hakları ve ifade özgürlüğü için ciddi bir ihlal olduğunu vurguladı. Polis, hükümetin bulaşıcı hastalığı ele alma yöntemini eleştirenlere karşı yeni çıkardığı yasa uyarınca son haftalarda en az 40 kişiyi tutukladı.

Hindistan tarafından çevrelenmiş eskiden dünyanın en zengin ülkesiyken İngiliz sömürgesi ardından en yoksullarından biri haline gelen Güney Asya ülkesi şimdiye kadar 12 bin virüs vakası ve 200 kadar ölüm bildirdi, ancak uzmanlar yetkililer tarafından yapılan sınırlı testlerin gerçek rakamların çok altında olduğunu söylüyor. Dakka Büyükşehir Emniyet Müdür Yardımcısı Komiser Şamim Ahmed, 11 kişinin Facebook’ta koronavirüs durumu hakkında söylentiler yaymak ve yanlış bilgi vermekle suçlandığını söyledi. Bu kişiler ayrıca şu anki Başbakan Şeyh Hasina’nın babası ve ülkenin kurucu lideri olan Şeyh Mujib-ur-Rahman’ın imajını zedelemekle suçlanıyor. Kişore ve Ahmed’in parlamentoda salt çoğunluğa sahip olan Başbakan Şeyh Hasina’nın muhalifleri. Ülkeyi yöneten siyasi hanedanın mensubu Şeyh Hasina 30 yıldır aralıklarla fakir ülkede iktidarda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.