islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

ICC Birleşik Krallık’ta savaş suçu buldu ancak kovuşturma başlatmayacak

ICC Birleşik Krallık’ta savaş suçu buldu ancak kovuşturma başlatmayacak

Mirat Haber Ajansı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) savcısı dün yaptığı açıklamada, zulüm işlediklerine inanmak için makul bir dayanak bulmasına rağmen, Irak’taki İngiliz askerlerinin işlediği iddia edilen savaş suçlarıyla ilgili soruşturma başlatmadığını söyledi. Fatou Bensouda’nın ofisi, İngiliz yetkililerin iddiaları incelediği sonucuna vardı. ICC, yalnızca bir devletin iddia edilen zulümlere karşı harekete geçemediğini veya buna isteksiz olduğunu tespit ettiğinde müdahale etmekte. Burada ICC, İngiltere’nin bu suçlara karşı endi içi kovuşturma ve hukuki sürecini başlatacağına inandığı için kendi sürecini başlatmıyor.

Son bir raporda Bensouda, ofisinin 2003 yılında Irak’taki İngiliz askerlerinin en az yedi Iraklı tutukluya karşı kasten öldürme savaş suçunu işlediklerine inanmak için makul bir temel bulduğunu yazdı. Ayrıca inandırıcı işkence ve tecavüz iddiaları olduğuna da kani. Ancak savcılar, Birleşik Krallık’ın suçları kendi başına soruşturmak için tedbirler aldığını tespit etti. Haziran ayında, Irak’ta işlenen savaş suçları iddialarını inceleyen İngiliz bağımsız müfettişler, araştırdıkları binlerce şikayetin biri dışında hepsinin askeri mahkemeer tarafından reddedildiğini gördüler. Savcı Bensouda’nın kurbanları adaletten mahrum ettiğini söylediği bu sonuca rağmen, İngilizlerin bu işleri göstermelik yaptıüının ortada olmasına rağmen, İngiliz yetkililer soruşturma yapmak konusunda isteksiz omadıüğından ICC savcılığı da kendi soruşturmasını kapattı. Bazı hukuk uzmanları bunun tamamen prosedürel yollarla yargının örrtbas edilmesi olduğunun belirtiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.