islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
34,7910
ALTIN
2.412,82
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İmran Han, Pakistan FETÖ’sünün Oyununu Bozdu

İmran Han, Pakistan FETÖ’sünün Oyununu Bozdu

Bir önceki hükümet döneminde askeri liseye teröristlerin yaptığı baskın sonucu katledilen 140 öğrencinin sorumlusu olarak Başbakan İmran Han’a yargı darbesi indirmeye çalışan Pakistan FETÖ’sünün oyununu yine başbakan bozdu. Hakimlere hukuk dersi verdi.

mirathaber-ÖZEL- CIA tarafından tıpkı teröristbaşı Fetullah Gülen gibi yetiştirilip ardından Pakistana gönderen Tahir ül Kadri, ülkenin yargı, istihbarat ve ordu birimlerine sızmış özellikle yargı ve İstihbarat Servisini tamamen ele geçirmişti.

İmran Han Başbakanlık görevine geldikten sonra bu Paralel Yapı ile mücadele ederek Pakistan’ın ABD sömürgesi haline getirilmesine engel oldu. Bunun üzerine Örgüt, harekete geçerek terör ve kaos eylemlerini yaptı. Ancak, istediği sonucu alamayınca açık bir şekilde Başbakan’a YARGI DARBESİ yapmaya teşebbüs etti.

Bugün davanın görüldüğü yüksek mahkeme, olayın meydana geldiği tarihlerde ne kendisi ne de partisi işbaşında olmadığı halde gerekli güvenlik önlemlerini almadığı için “olaydan sorumlu” olarak gösterilen İmran Han ifade için mahkemeye çağırıldı.

Pakistan’da kamuyounda büyük infial uyanmasına ve Başbakanlık hukuk ofisi ile Yargıtay Başsavcısının bu hukuksuzluğa itirazına rağmen İmran Han, davanın görüldüğü mahkemeye ifade verdi.

OLay tarihinde kendisinin ve partisinin iktidarda olmadığını, ve olaydan çok sonra iktidara geldiklerini belirten Başbakan İMran Han, Mahkeme heyetine yerel ve evrensel hukuk dersi verdikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Muhalefette iken de ben Taliban ile ABD savaşında taraf olmayalım, biz tarafsız kalalım diye ısrar ettim. Ancak dinletemedim. önceki hükümet taraf oldu ve Pakstan’ın 80 bin evladı şehit oldu. Ve halk benim önerdiklerimin doğru olduğunu kabul edip İktidara bizi getirdi. Ben gelir gelmez şehit olan 140 çocuğun ailesi ile iletişimi kurdum. Bizzat defalarca görüştüm ve maddi sıkıntılarını yasalar çerçevesinde gidermeye çalıştım.

xPeki siz mahkeke olarak, öldürülen 80 bin Pakistan evladının katillerini bulmak için ne yaptınız? Yanımda İçişleri Bakanım var şu anda. Enformasyon bakanım var. Ve her iki bakan da mahkemenizden bu olaylarla ilgili bir talep veya talimat gelmediğini söylüyorlar. Her iki bakanlığın evrak kayıtlarına bizzat baktım. Sizin mahkemeden tek bir pusula daha gelmemiş. Siz Pakistan milleti adına karar verme ve Pakistan halkının çıkarlarını korumakla görevli olduğunuz halde neden görevinizi yapmadınız ve hala yapmıyorsunuz” diye sorunca mahkeme başkanı Paralel devletçi yargıç, o olaylar dünde kaldı siz bu günü anlatın deyince İmran Han sözlerini şöyle sürdürdü:
“O olaylar olduğunda bu mahkeme görevdeydi. Bu mahkeme benim hiç bir şekilde sorumlu olmadığım bir olayı bana yığıp hesap sormaya çalışıyor. Ama kendisinin sorumluluk alanına giren ve 80 bin Pakistan evladının canına mal olan olayları sormuyor.”

Mahkeme Başkanı Gülzar Ahmed, Başbakan’ın bu ithamlarına cevap vermeden konuyu değiştirdi.

Mahkeme, formalite bir kaç soru cevap şeklinden sonra son erdi. Mahkemenin Paralel Devlet üyesi olduğu belirlenen başkanı duruşmayı Aralık ayına erteledi.

Başbakan İmran han, mağrur bir şekilde geldiği mahkeme salonuna aynı eda ile ayrıldığı gözlendi.

İMRAN HAN TERÖRE KARŞI NE YAPTI?

Saldırıdan bir süre sonra hükümet olan İmran Han, Tahir ul Kadri’nin Pakistan devleti içerisinde gorganize ettiği Paralel Devlet yapılanmasını dağıtmaya başladı. ve Ülkedeki terörü organize eden bu yapının vurucu gücü olan Talibanla görüşmeler sağlayarak iç savaşı engelledi. Ulusal uzlaşma sağladı ve ülkede terörizmin yaygın yayılmasını engellemek için Ulusal Eylem Planı hazırladı. Ordu, birbirini takip eden kampanyalarda, bir zamanlar militan faaliyetlerin yuvası haline gelen eski Fata’daki bölgelerin kontrolünü geri aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.