islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5103
EURO
34,8802
ALTIN
2.431,29
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

DEAŞ’I KURAN VE YAŞATAN AMERİKA’DIR

DEAŞ’I KURAN VE YAŞATAN AMERİKA’DIR
2 Ocak 2024 14:23
A+
A-

Yıllardan beridir Türk Medyasında DEAŞ’a ilişkin haberler çıkar. Ayrıca eylem hazırlandığında olan elemanlarından söz edilir. Bunun yanı sıra filanca ve falanca yapılanmasından ve sorumlularından haberler verilir. Tutuklananları olur. Bu haberler dikkatimizi çeker. Ve bizi acaba Halkımız bu haberleri nasıl yorumluyor, İslam ile irtibatlandırıyor mu diye de düşündürür. Aslında bizi asıl üzen bu haberlerin İslam’ı terörle özdeşleştirici yönleridir. İslam’a saygılı basın bile ne yazık ki bu tür konularda gerçekçi bilgiler veremiyor.

DEAŞ: IRAK ŞAM İSLAM DEVLETİ

Hiç mi hiç şüphe etmiyoruz, DEAŞ/İŞİD Amerika tarafından İslam Dini’ni çağrıştırması ve onun terörle özdeşleştirilmesi için doğrudan veya örtülü destek verilerek kurulan ve yaşatılmakta olan bir örgüttür.

AMERİKAN’IN GEREKÇESİ

Amerika, DEAŞ’ı Suriye’nin kuzeyinde başımıza bela edilecek İsrail’e yandaş bir devletçik kurmak için PKK-YPG’yi silahlandırmada gerekçe olarak kullandığı bir terör örgütüdür de. Anlaşılması güç bir durum da DEAŞ’ın Türkiye için zaman zaman mensupları yakalanıp sorgulanan bir terör örgütü olmasıdır.

YANILTICI ALGI OPERASYONONU

Müthiş ve yanıltıcı bir algı operasyonu yapılıyor. Bir örgüt hem Amerika’nın ve hem de Türkiye’nin nasıl düşmanı olabilir? Bir dönemler parlatılan ve Kur’an ile çelişik geleneksel fıkıhla örtüşen eylemleri ile dünyanın gündemine getirilen DEAŞ’ın sorgulanması gerekmez mi?
Dünya ölçeğinde büyü (tül)müş bir terör örgütünün çok ciddi olarak paraya, silaha, yetişmiş kadrolara ve medya desteğine ihtiyacı vardır. Bu da güçlü bir devletin desteğini gerektirir. Adres açık değil mi?

BİR TEK İSLAM ALİMLERİ YOK

DEAŞ adına ortaya çıkan, savaşır görülen, öldürülen ve tevkıf edilen kişilere bakın. Aralarında bir tek bilinen İslam alimi yoktur. Emek ve strateji ürünü yayınları görülmüyor. İçlerinde güven veren samimi Müslümana rastlanmıyor. Çoğunluğu sokaktan toplanmış gibi. Aralarında samimi ama ahmak ve gafil Müslümanların bulunması bir şey ifade etmez. Bir ara Ali Rıza Demircan hocamızla, onun zıddına düşünce dünyası olan kişileri ölüm listesine alan bu örgüt hep karanlıktı. Hâlâ daha öyle zifiri karanlık.

AMACI NE OLABİLİR?

Türkiye karşıtı eylem hazırlıkları içinde olduğu savıyla mensupları tutuklanan DEAŞ’ın amacı ne olabilir? İslam’ı bir yapı oluşturmak mı? Kendimize güldürmeyelim. Bizim derdimiz, değindiğimiz gibi DEAŞ vasıtasıyla dinimize vurulmak istenen darbe…
Bu gibi örgütlerin Amerika aklıyla kurulup yaşatıldığında kimsenin şüphesi olmasın. Mesela HAMAS’a karşıt olduğunu bildiğimiz DEAŞ’ın siz Amerika veya Batı ile ilişkili bir kurumla gerçekten silahlı bir çatışmaya girdiğini duydunuz mu?

MİRATHABER.COM – YOUTUBE