islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5251
EURO
34,9037
ALTIN
2.438,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C

İmran Han Tecavüzcülerin Hadım Edilmesini Önerdi

İmran Han Tecavüzcülerin Hadım Edilmesini Önerdi

Mirat Haber Ajansı

Pakistan Başbakanı İmran Han, üst düzey yere bir siyasetçinin tecavüze karışmasının ülkede tepki oluşturması ardından tecavüzcülerin alenen meydanlarda asılması ya da kimyasal maddelerle hadım edilmesi çağrısında bulundu. Yetkililer, geçen hafta Pencab eyaletindeki bir otoyolda bir kadına tecavüzle ilgili olarak bir adamı tutukladıklarını bildirdi. Kadın, doğudaki Lahor kenti yakınlarındaki bir otoyolda arabasının yakıtı bitince çocuklarının önünde tecavüze uğramıştı. Olay, İslamabad ve Karaçi de dahil olmak üzere birçok şehirde çok sayıda protestocuyu kadınlara yönelik saldırıları kınayarak sokaklara çekti. Pazar günü bir adam tutuklandı, ancak suça karıştığı kanıtlanamadı. Halen polis nezaretinde olmasına rağmen, sim kartının daha sonra şüphelilerden biri olduğu ortaya çıkan arkadaşlarından biri tarafından kullanıldığı için davada isminin yanlış olduğunu söyledi. Pazartesi günü polis, suçu işlediğinden şüphelenilen iki saldırgandan birini tutukladığını söyledi.

Pazartesi günü tutuklanan eyalet başbakanı Osman Buzdar Şefkat Ali, suçu işlediğini itiraf etti ve DNA’sı da tecavüzle eşleşti. Yetkililer hala diğer şüpheli saldırgan Abid Ali’yi takip ediyor. Lahor polis şefi Ömer Şeyh kızgın bir tepkiyle karşılaştı ve geçen hafta yaşanan olaydan sonra tecavüzün kısmen kurbanın hatası olduğunu öne sürdükten sonra istifasını istendi. Pakistan’da tecavüz mahkumiyet oranı sadece %2. Ayrıca, son derece geleneksel ve muhafazakar bir toplumda sosyal damgalanma korkusu nedeniyle tecavüz nadiren bildirilmektedir. Bu davada Lahor polis şefi gibi yanıt veren polislerin bile saldırganların yanında yer alması yaygın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.