islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5592
EURO
34,9748
ALTIN
2.448,66
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İngiliz Tipi İslamcılık Şimdi Kongo’da

İngiliz Tipi İslamcılık Şimdi Kongo’da
6 Aralık 2019 16:23
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İslamcı kimliğini yayan terörist güçler, Doğu Kongo’da en az 19 kişi öldürdü. Ülkenin bölgesel yönetimi adına bir yetkili, ülkede hakim olan ordunun ve ABD birliklerinin sözde İslamcı teröristlerin yayılmasına destek olan eylemsizliklerine tepki gösterdi.

Beni bölgesi yöneticisi Donat Kibwana açıklamasında baskının Uganda sınırına yakın ormanlık bir bölgede bulunan Oicha kenti yakınlarındaki Maleki köyünde gece meydana geldiğini söyledi.

Kibwana, aslen on yıllardır Kongo’da faaliyet gösteren Ugandalı bir şiddet yanlısı isyancı grubu olan Müttefik Demokratik Güçler’i (ADF) saldırının müsebbibi olarak suçladı. ABD’nin rakamlarına göre, ordunun geçen ay kendilerine karşı bir operasyon başlatmasından bu yana ADF 14 baskında en az 80 kişiyi öldürdü.

Kurbanların aile üyelerinin, yeniden saldırıya uğrama korkusuyla olay yerine geri dönmekten korktuğu, ilk incelemenin ardından en az 19 ölü bulduğu ifade edildi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (Kongo Kinşasa) başlayan sözde İslamcı terörü, dünyanın bir çok yerinde Müslüman toplumları imha etmek, soykırım ve katliamlar başlatmak, işgal düzenlemek için yabancı istihbarat servislerince kullanılmakta. Batının dünyaya müdahalesini sağlayan bu model ilk 1970’li yıllarda İngiltereli uzmanlarca önerilmişti.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.