islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3680
EURO
34,7095
ALTIN
2.393,02
BIST
10.153,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
22°C

İNGİLTERE İLE KATAR ARASINDA Kİ LGBT TARTIŞMASI EKONOMİK BİR BOYUTA TAŞINDI

İNGİLTERE İLE KATAR ARASINDA Kİ LGBT TARTIŞMASI EKONOMİK BİR BOYUTA TAŞINDI
28 Kasım 2022 13:16
A+
A-

İngiltere’nin başkenti Londra Belediyesi, LGBT lobisinin de baskısıyla “LGBT karşıtı duruşu nedeniyle” Katar’a ait reklamları yayınlamam kararı aldı.

Londra Belediyesi, LGBT karşıtı duruşu nedeniyle tren, metro, otobüs ve taksi duraklarının da aralarında bulunduğu pek çok noktada Katar’a ait tanıtım ve turizm reklamlarını yasaklayınca, Daho, alınan bu karara tepki gösterdi ve Londra’da bulunan yüzlerce milyar dolarlık anlaşmalarını, gözden geçireceği açıklamasını yaptı.

Uluslararası otoriteler, Bu kararın İngiltere’ye pahalıya patlayacağı yorumlarında bulundular. Financial Times’ın bu haberi okuyucularına, “İngiltere’nin LGBT lobisinin dayatmasıyla aldığı skandal karar kendisine de pahalıya patladı. Doha yönetimi, reklam ambargosunun uygulandığı Londra’daki ‘mevcut ve gelecekteki yatırımlarını’ gözden geçirme kararı aldı.” Diyerek duyurdu.

Katar yatırım fonunun, İngiltere’de ortalama 445 milyar dolarlık yatırımı bulunmakta.

Avrupa’nın ve dolayısıyla da İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı enerji krizinden sonra, İngiltere’nin LGBT dayatmasına karşı doğalgaz zengini Daho’nun aldığı ekonomiyi ilgilendiren bu kararı, İngiltere’nin canını sıkacak mahiyette bir karar.

LGBT denen ahlaksızlığı savunan ve dünyada yayılması için her yolu mubah sayan LGBT lobilerine karşı Daho’nun Londra Belediyesinin kararına karşı aldığı karşı karar, LGBT tartışmalarının “ekonomik boyuta sürüklenmesi” olarak nitelendiriliyor. Bundan da İngiltere’nin zararlı çıkacağı yorumları yapılıyor.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han’ın Dünya Kupası’nı denetleyen Q22 ile görüşmesi sonrasında Katar hakkında aldığı bu karar, Ekonomik bir boyut kazanınca, Londra Belediyesinin ve İngiltere hükümetinin bundan sonra ki atacağı adım ya da adımlar, merak konusu oldu.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.