Gündem

İNGİLTERE İLE KATAR ARASINDA Kİ LGBT TARTIŞMASI EKONOMİK BİR BOYUTA TAŞINDI

İngiltere’nin başkenti Londra Belediyesi, LGBT lobisinin de baskısıyla “LGBT karşıtı duruşu nedeniyle” Katar’a ait reklamları yayınlamam kararı aldı.

Londra Belediyesi, LGBT karşıtı duruşu nedeniyle tren, metro, otobüs ve taksi duraklarının da aralarında bulunduğu pek çok noktada Katar’a ait tanıtım ve turizm reklamlarını yasaklayınca, Daho, alınan bu karara tepki gösterdi ve Londra’da bulunan yüzlerce milyar dolarlık anlaşmalarını, gözden geçireceği açıklamasını yaptı.

Uluslararası otoriteler, Bu kararın İngiltere’ye pahalıya patlayacağı yorumlarında bulundular. Financial Times’ın bu haberi okuyucularına, “İngiltere’nin LGBT lobisinin dayatmasıyla aldığı skandal karar kendisine de pahalıya patladı. Doha yönetimi, reklam ambargosunun uygulandığı Londra’daki ‘mevcut ve gelecekteki yatırımlarını’ gözden geçirme kararı aldı.” Diyerek duyurdu.

Katar yatırım fonunun, İngiltere’de ortalama 445 milyar dolarlık yatırımı bulunmakta.

Avrupa’nın ve dolayısıyla da İngiltere’nin karşı karşıya kaldığı enerji krizinden sonra, İngiltere’nin LGBT dayatmasına karşı doğalgaz zengini Daho’nun aldığı ekonomiyi ilgilendiren bu kararı, İngiltere’nin canını sıkacak mahiyette bir karar.

LGBT denen ahlaksızlığı savunan ve dünyada yayılması için her yolu mubah sayan LGBT lobilerine karşı Daho’nun Londra Belediyesinin kararına karşı aldığı karşı karar, LGBT tartışmalarının “ekonomik boyuta sürüklenmesi” olarak nitelendiriliyor. Bundan da İngiltere’nin zararlı çıkacağı yorumları yapılıyor.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han’ın Dünya Kupası’nı denetleyen Q22 ile görüşmesi sonrasında Katar hakkında aldığı bu karar, Ekonomik bir boyut kazanınca, Londra Belediyesinin ve İngiltere hükümetinin bundan sonra ki atacağı adım ya da adımlar, merak konusu oldu.

 

Recent Posts

  • VİDEOLAR

GÖNÜLDEN DİLE DÖKÜLENLER

Ali Rıza Demircan hocamız, bu hafta ki Gönülden Dile dökülenler programımızda " Yönetimde adalet nasıl…

35 dakika ago
  • Gündem

AİLEMİZ: HUZUR VE GÜVEN KAYNAĞIMIZ

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 17 Mayıs 2024 tarihli ve "Ailemiz: Huzur ve Güven Kaynağımız" konulu…

36 dakika ago
  • Makale

KORKU İLE UMUT ARASINDA

Korkularım var dostum. Uykularımı kaçıran korkular bunlar. Zaman zaman birçoğu ile birlikte yaşamaya alıştığımı düşünsen…

36 dakika ago
  • Gündem

HAMAS, ANADOLU’NUN İLERİ HAT SAVUNMASINI YAPIYOR

Hamas, Anadolu'nun ileri hat savunmasını yapıyor Dünyaya hükmetmeye çalışan ve yeni bir dünya düzeni kurmak…

17 saat ago
  • Gündem

İSLAM EKOLÜNDEN YAHYA SİNWAR FARKI

Eserlerinden bazıları “Silah ve Zeytin Dalı “ ve “Küçük Devletlerden Sakının LÜBNAN”  adlarıyla Türkçemize kazandırılan …

18 saat ago
  • Gündem

İzzeddin El Kassam Kimdir?

İzzeddin El Kassam: Filistin Direnişinin Efsanevi Lideri (1882-20 Kasım 1935) İzzeddin El Kassam, Suriye'nin Lazkiye…

18 saat ago