islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2594
EURO
34,7044
ALTIN
2.401,55
BIST
10.268,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Nijerya’da Boko Haram BM Helikopteri Düşürdü

Nijerya’da Boko Haram BM Helikopteri Düşürdü

Mirat Haber Ajansı

Nijerya cumhurbaşkanı emekli orgeneral Muhammadu Buhari, BM insani yardım helikopterin, düşürerek en az iki kişiyi öldüren ve diğerlerini ağır yaralayan Boko Haram terör saldırısını kınayarak, yabancıların ve Nijeryalıların güvenliğinin yönetiminin en önemli önceliği olduğunu vurguladı. Başkan, sahadaki komutan diğer askeri yetkililerle birlikte bölgedeki tüm insani yardım ve diğer görevlilerin hareketlerinin düzgün bir şekilde koordine edilmesi gerektiğini vurguladı.

BM’nin Nijerya’daki insani yardım koordinatörü Edward Kallon, korkunç saldırının Çad Gölü kıyılarındaki bir kasaba olan Damasak’ta gerçekleştiğini söyledi ve saldırıyı kınadı. Bölgedeki telekomünikasyon hizmetlerindeki bir arıza nedeniyle geçen hafta Perşembe günü yapılan saldırı ülke yönetimi tarafından hemen bildirilmediği iddia edildi. Saldırı, bir ay içinde sivilleri ve yardım işçilerini hedef alan ikinci ölümcül saldırı oldu. Nijerya Ulusal Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü’nün bir raporuna göre, Boko Haram tarafından 2009’dan beri bölgede 30.000’den fazla insan öldürüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.