islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5997
EURO
34,8019
ALTIN
2.497,50
BIST
9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İnsan Tacirleri Mahsur Kalan Rohingya İçin Ödeme İstiyor

İnsan Tacirleri Mahsur Kalan Rohingya İçin Ödeme İstiyor

Mirat Haber Ajansı

Yüzlerce Rohingya mültecisini denizde tutan insan tacirleri, onların gerideki ailelerinden, gemilerden serbest bırakılması için ödeme talep ediyorlar. Çok sayıda Müslüman Myanmarlı Rohingya, ülkeler koronavirüsün yayılmasını engellemek için sınırlarını kapatınca sonra aylarca denizde mahsur kaldı. Mülteciler, ülkelerindeki Budist zulümden kaçan ve şimdi Bangladeş’teki aşırı kalabalık mülteci kampları tarafından engellenmiş olandan daha onurlu bir hayat bulmaya çalışan Myanmarlıların büyük bir Müslüman azınlık üyeleri.

Akrabalarının denizde olduğunu söyleyenler, haber ajanslarına, insan tacirlerinin Şubat ayından bu yana Güneydoğu Asya’da bulunan teknelerden bu mazlum topluluğu serbest bırakmak için para talep ettiklerini söyledi. Daha önce Malezya kıyılarına ulaşabilirlerse parayı alacakları üzerine analaştılar. Ancak akrabalar, şimdi insanları teknelerden kurtarmak için yeniden para  istediklerinden şikayet ettiler. Rohingya yıllarca, denizlerin sakin olduğu Kasım ve Nisan ayları arasında Malezya, Tayland ve Endonezya dahil Güneydoğu Asya ülkelerine gitmek için teknelere binmekteydi. Ancak koronavirüs kilitlenmeleri tekneleri denizde mahsur bıraktı. Düzinelerce insan, yiyecek ve su bittikten sonra Nisan ayında Bangladeş’e dönmek zorunda kalan bir teknede öldü. Malezya’daki yetkililer, geçen hafta hasarlı bir tekneden karaya çıkan 269 Rohingya’yı gözaltına aldı. İnsan Hakları İzleme Örgütü yaklaşık yüzde 70’inin yürüyemeyecek kadar zayıf olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.