islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4832
EURO
34,9902
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Rusya’nın “COVID-19 Aşısı Hazır”

Rusya’nın “COVID-19 Aşısı Hazır”

Mirat Haber Ajansı

Rusya Federasyonu’nun bir hükümet yetkilisi olan Ruslan Salihov yaptığı açıklamada, Rusya’nın yeni koronavirüse karşı ilk aşısının hazır olduğunu iddia etti. Kıdemli savunma bakan yardımcısı Salihov, iki gönüllü grubunun klinik denemeleri başarıyla tamamladığını ve bunların hepsinin bağışıklık kazandığını söyledi. Aşı, Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi ve Burdenko Ana Askeri Klinik Hastanesi tarafından ortaklaşa geliştirildiğini söyledi. Salihov, Rus ordusunun, Ebola virüsüne karşı bir aşı geliştirilmesine yaptığı katkıları örnek göstererek, aşı geliştirme konusunda önemli bilimsel potansiyele ve kapsamlı deneyime sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Başka bir yetkili, Rus şirketlerinin COVID-19 aşısının Ağustos ayına kadar seri üretimi için ileri gidebileceğini söyledi. Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) başkanı Kirill Dmitriyev, klinik çalışmaların bir sonraki aşamasının 3 Ağustos’ta sona ereceğini söyledi. Aşağıdaki üçüncü aşama Rusya, Türkiye, BAE ve Afrika’da başlatılacak. Yetkili, Rusya’nın, adı belirtmediği diğer beş ülke ile ortak olarak yıl sonuna kadar 200 milyon doz aşı üretmeyi amaçladığını söyledi. Dmitriyev’e göre, Rusya’da ve diğer ülkelerde 30 milyon doz yapılacak. Yetkili, Rusya’nın Oxford Üniversitesi ve ilaç şirketi AstraZeneca tarafından ortaklaşa geliştirilen aşıyı üretmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Yetkili, Rus aşısının, insan vücudundaki koronavirüsün taç benzeri sivri uçlarına saldıran özel antikorları tanımlayan benzersiz bir patentli testle birlikte verileceğini söyledi. Bu arada, Rusya’daki yeni koronavirüs vakalarının günlük vaka sayısı Salı günü 6.000’in altında kaldı ve ülkenin toplam sayısı 800.000 civarı. Şu ana kadar Rusya’da 12.500’den fazla olan ölüm ve 562.000’i aşan iyileşme kaydedildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.