islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3485
EURO
34,7878
ALTIN
2.397,12
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

İNSANLIĞIN VE ÜMMETİN YETİMLERİ YAKTI YÜREĞİMİ…

İNSANLIĞIN VE ÜMMETİN YETİMLERİ YAKTI YÜREĞİMİ…
25 Aralık 2023 09:00
A+
A-

İNSANLIĞIN VE ÜMMETİN YETİMLERİ YAKTI YÜREĞİMİ…

 

Çocuk kimdir? 18 yaş altı bütün insan evladı çocuktur. Çocukların varlık güvencesi, sağlık teminatı ve eğitim hakkı garanti altındadır ve dokunulmazlık hakları vardır.

Yine çocuklar anne ve babalarının ırkı, dili, dini, cinsiyeti, Siyasal düşüncesi, etnik ve sosyal kökenleri ve statüleri referans gösterilerek kesinlikle suçlanamaz. Ayrıca yargılanamaz ve cezalandırılamaz. Peki ya öldürülebilir mi? Estağfirullah kimin haddine? Çünkü onlar masumdurlar, günahsızdırlar ve asla dokunulamaz canlarımızdır.
Cenevre Çocuk Hakları Beyannamesi, 26 Eylül 1924’te birleşmiş milletler genel kurulunda kabul edilmiştir. 1989’da da genel kabul ile yinelenmiş ve yenilenmiştir.
Dünyayı bilmem ama 2.300.000 nüfuslu Gazze’nin %60’ı çocuk.
Bunun da %60’ı 12 yaş altı yavrular.
Maalesef 75 günde şehit edilen 20.000 Gazzeli’nin %65’i çocuk ve kadın, tam 14.000 bîgünah masumun kanı var Gazze kasabı İsrail’in elinde.
Çocuk katili İsrail gözünü hep bu %60’a dikmiş ve böylece Gazze’yi çocuk mezarlığına çevirmiştir.
Üstelik bu çocuk düşmanlığı taa ABD’ye kadar uzandı. Altı yaşındaki Filistinli çocuğu 50 bıçak darbesi ile şehit eden cani, bununla birlikte annesini de 20 bıçak darbesi ile ağır yaraladı.

7 Ekim 2023 Aksa Tufan’ı Ve sonrası gelişmeler, turnosol kağıdı gibi siyonistlerin/İsrail’in gizli ajandasını ve perde arkası art niyetlerini açıkça gün yüzüne çıkartmıştır.

Bu devlet terörünın ajandasının başında ÇOCUK DÜŞMANLIĞI gelmektedir.
Oysa hiçbir sebep ve gerekçe ve hiçbir savaş, çocukların üzerine bomba yağdırmayı haklı kılmaz, mazur göstermez. Çocuklar dövülemez, tutsak edilemez, ayrıca şiddet ve işkence yapılamaz ve asla öldürülemez. Çocuklar aç ve susuz, hasta ve bîilaç bırakılamaz. Bunun yanı sıra evleri yıkılamaz, sahipsiz kimsesiz sokaklara terkedilemez. Savaş ve çatışmaların hıncı ve öfkesi çocuklara yüklenemez. Hele hele İsrail’in yaptığı çocuk katliamı, akıllardan bile geçirilemez.

Ayrıca bebek ve çocukların katledildiği bir dünyada; “AMA, FAKAT, LÂKİN” ile başlayan bir cümle ile mazeret sıralamanın insani, ahlaki ve mantıki bir dayanağı olmaz, olamaz. Çocukların çoğu anne karnında, küvezde, kundakta ve henüz bebekken katledilmektedir. Bu konumda onlar, dil-ağız bilmez, din-imandan habersiz, ırk ve millet tanımaz, dost ve düşmandan bihaberdir bu yavrular. Öyleyse hiçbir şeyin referansı, çocuklara yüklenemez ve suç isnat edilemez, ölüm bahanesi asla ileri sürülemez.

Peki bu vahşet, bu cinayet neden niçin hala sürdürülüyor? Ninnilerle uyutulması gereken bebekler kurşunlarla uyutuluyorsa, bu bir insanlık suçudur, cinayettir ve soykırımdır. Buna kör ve sağır davranan insanlık ve Ümmet de bu katilin, suç ortağıdır.
Gazze’de yıkıntılar üstünde iki yaşında bir çocuk, bütün gücüyle, zorla sadece “ YÂ RAB!…YÂ RAB!…YÂ RAB.”  Diyebilmekte ve çaresizliğini fıtratından kopan o sessiz çığlığı ile sadece yaratanına sunabilmekte.

Yine yıkılmış binalarının enkazı üstüne çökmüş kalmış 10-11 yaşındaki çocuk, her şeye rağmen Allah’ı yücelterek acısına şu yeminini katık yaparak; ” yedi şehidimiz var, evim, ailem, her şeyim yok oldu. Düşman, biz çocukları seçerek özellikle vuruyor ve bizi korkutup sindirmek istiyor. Ama bilmediği bir şey var kararlılığımızı kıramayacak, rehavete düşüremeyecek, imanımızı ve direncimizi bizden alamayacak. Daha bir bilenerek daha güçlü ve daha aktif toprağımızı savunacağız. Aksa bizim! Kudüs bizim, kimsenin değil!…” Çığlığını salıyor gökkubbeye. İsrail işte böylece alternatif düşmanını ve Gazze kahramanlarını kendi yaratıyor. Unutma her zulüm, kendi düşmanını besler.
Ey İsrail! Filistin sofrasına en arka gelip te baş köşeye kurulmak da neyin nesi?

Gazze’yi toplama kampına, Batı Şeria‘yı açık hava hapishanesine dönüştüren Siyonistler! Filistinlileri “YOK SAYMA” “HOLOKOST/YAŞAM HAKKLARI YOK!” politikanıza verilmiş bir cevaptır bu 7 Ekim 2023 Aksa Tufan’ı. “DUR! YETTİ ARTIK! BURADA BİZSİZ OLMAZ!” haykırışı. Sakın şehitlerin sessiz ve güçsüz olduğunu sanma! Onlar ölmedi, gittikleri yeni ve güzel yurtlarından gönderdikleri mesajdır bu.
“قل عسي ان يكون قريبا Sizin için ölüm ve yargılama) (bizim içinse zafer) Düşündüğünüzden de daha yakın!” inşallah. (İsrâ,17/51)

Nuri Çalışkan 

MİRATHABER.COM – YOUTUBE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.