islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5897
EURO
34,8153
ALTIN
2.422,67
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C

İntihar saldırısı Endonezya’da katedrali vurdu

Endonezya’nın Sulawesi adasının güneyindeki bombalı eylemde saldırı yapılan katedralde çok sayıda yaralı oldu.

İntihar saldırısı Endonezya’da katedrali vurdu

Endonezya’nın Sulawesi adasının güneyindeki bombalı eylemde saldırı yapılan katedralde çok sayıda yaralı oldu.

Mirat Haber Ajansı

Emniyet müdürlüğü, iki intihar bombacısının dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi Endonezya’nın Makassar kentinde bir Katolik kilisesinin önünde patlayıcıları patlattma suretiyle Paskalya Kutsal Haftası’nın ilk gününde en az 20 kişiyi yaraladığını bildirdi. Saldırı, cemaatin Sulawesi adasındaki kilisenin içinde olduğu bir zamanda, tam ayin biterken meydana geldi. İki şüpheliden biri hayatını kaybetti. Emniyet Genel Müdürü General Listyo Sigit Prabowo gazetecilere verdiği demeçte, iki saldırganın Cemaat-i-Ensar-ül-Devlet (JAD) adlı silahlı grubun üyeleri olduklarına inandığını belirtti. JAD, DAEŞ’e bağlılık sözü vermiş ve ayrıca 2018’de Endonezya kiliselerine yapılan ölümcül intihar bombalamalarının da sorumlusuydu.

Peder Wilhelmus Tulak, patlama anında ayin lideri olan bir rahipti. Kilisenin güvenlik görevlileri, kiliseye girmek isteyen iki sürücüden şüphelendiğini belirtiyor. İçlerinden biri patlayıcılarını patlattı ve gardiyanların karşısına çıktıktan sonra kapının yakınında öldü. Patlamanın sabah 10:30 civarında meydana geldiğini ve ibadet edenlerden hiçbirinin ölmediğini açıkladı. Güvenlik kamerası görüntüleri, yolun ortasına alev, duman ve enkaz üfleyen bir patlamayı gösterdi. Ülkenin Ulusal Terörle Mücadele Dairesi başkanı Boy Rafli Amar, saldırıyı bir terörizm eylemi olarak nitelendirdi. Sulawesi adasının en büyük şehri olan Makassar, önemli bir Hristiyan azınlığa ve diğer dinlerin takipçisine sahip dünyanın en büyük Müslüman çoğunluk ülkesi olan Endonezya’nın çoklu dini yapısını yansıtıyor. Endonezya iki asır Hollanda sömürgesiydi ve Hristiyanlar bu dönemden kalma. Endonezya’nın en ölümcül saldırısı, 2002 yılında Bali turist adasında, çoğu yabancı turist olmak üzere 202 kişiyi bombardıman uçaklarının öldürmesiyle gerçekleşti. Sonraki yıllarda, Endonezya’daki güvenlik güçleri silahlı gruplarla mücadelede bazı önemli başarılar elde etti, ancak son zamanlarda şiddet yeniden canlandı.

ETİKETLER: Terör Saldırısı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.