islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3423
EURO
35,1164
ALTIN
2.307,30
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Irak: Necef’te Yeni Gösterilerde Polisle Çatışmalar

Irak: Necef’te Yeni Gösterilerde Polisle Çatışmalar

Mirat Haber Ajansı

Irak’ta protestocular ve polis arasında şiddetli çatışmalar dün ülkenin Necef vilayetinde yerel yönetim binası önünde patlak verdi. Protestocuların talepleri hükümet reformlarını ve daha önce göstericileri öldürenlerin saptanmasını içeriyordu. Irak basınına göre, çatışmalar Necef Valisi olan Luay el-Yasiri’nin konutuna kadar ulaştı. Ev ateşe verildi ve güvenlik güçlerinin birkaç üyesi protestocular tarafından yaralandı. Protestocular Yasiri’nin, milletvekillerinin ve valilik bölgelerinin yöneticilerinin Irak hükümeti tarafından görevden alınmasını istedi. Tanıklar, polis ve güvenlik güçlerinin protestocuları hedefleyen gerçek kurşun ve göz yaşartıcı gaz ateşlediklerini bildirdi.

Şii Müslümanların kutsal yerlerine ev sahipliği yapan ve güney Irak’ta bulunan Necef, geçen yılın sonlarında ve bu yılın başlarında şiddetli protestolara tanık oldu. Iraklılar ülkedeki ekonomik duruma, hükümetin yolsuzluğuna ve aşırı İran etkisine karşı gösteri yaptılar. Buna karşılık, güvenlik güçleri ve İran yanlısı Şii milisler protestoculara ateş açtılar ve bazılarını yakalayıp kaçırdılar. Hafta sonu boyunca Müsenne ve Divaniye vilayetlerinde de protestolar patlak vermişti. Göstericiler valilerin görevden alınmasını, yerel reform tedbirlerinin uygulanmasını ve bunun yerine eyaleti yönetecek bir hukukçunun seçilmesi çağrısında bulunuyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.