
Trump’tan Dikkat Çeken İran Açıklaması: “Saldırıdan Önce Arayıp Bilgi Verdiler”
14 BOMBA ATTIK, ONLAR DA 14 FÜZEYLE CEVAP VERMEK İSTEDİLER
ABD Başkanı Trump, İran’ın karşı saldırı kararını kendisine ilettiğini söyledi. “Biz onlara 14 bomba attık. Onlar da bana ‘Biz de size 14 füze atmak istiyoruz’ dediler. Ben de ‘Tamam buyurun, sizi anlıyorum’ diye karşılık verdim.”
SALDIRI SAATİ VE HEDEFİ ÖNCEDEN VERİLDİ
Trump, İran’ın saldırının saatini ve hedeflerini önceden bildirdiğini aktararak, “Saldırıyı nereye düzenleyeceklerini söylediler. Ben de ‘güzel’ dedim. Üssü tahliye ettik. Bana ‘Efendim saldırı saat birde’ dediler. Ben de bunun sorun olmayacağını söyledim.” ifadelerini kullandı.
ABD Başkanı Donald Trump, Lowa Eyaletinin Des Moines Kentinde bir etkinlikte yaptığı konuşmada, İran’ın El-Udeyd Hava Üssü’ne yönelik saldırısı öncesinde yaşanan ilginç bir diyaloğu anlattı. Trump, İranlı yetkililerin saldırıyı gerçekleştirmeden önce kendisini arayarak bilgi verdiğini söyledi.
Trump, İran’ın “Oldukça saygılı” bir şekilde saldırının gerçekleşeceği saati bildirdiğini ifade etti. “Bu, bize duydukları saygının bir göstergesiydi” diyen Trump, saldırının gerçekleşeceği saatin net bir şekilde iletildiğini ve bu sayede bölgedeki askerlerin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini belirtti.
Saldırının, İran’ın nükleer tesislerine yönelik operasyonlara karşılık olarak gerçekleştirildiği bilinirken, Trump’ın bu açıklamaları diplomatik kulislerde yankı uyandırdı. Başkan, erken bilgilendirme sayesinde herhangi bir kayıp yaşanmadığını ve bunun ilişkilerde yeni bir anlayışın işareti olabileceğini söyledi.
İslami Haber ”MİRAT” – YouTube