islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Irak: Parlamento Kazımi Hükümetine Güvenoyu Verdi

Irak: Parlamento Kazımi Hükümetine Güvenoyu Verdi
10 Mayıs 2020 15:34
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Irak’ın yasama organı Meclis, ülkenin istihbarat şefi ve eski bir gazeteci olan Mustafa el-Kazımi başkanlığındaki yeni hükümeti onayladı. Kazımi’nin kabine iç, savunma, finans ve elektrik portföyleri için adayları mevcut milletvekillerinin çoğunluğunun oylarıyla meclisten geçti. Ancak Irak millet meclisi, adalet, tarım ve ticaret bakanlıkları için adayları reddetti, petrol ve dışişleri bakanlıklarını da erteledi. Bu nedenle bu pozisyonlar şimdilik boş kalacaklar.

Kazımi, yeni hükümetin önceliklerinin, koronavirüs salgınıyla mücadele etmeyi ve önceki hükümeti deviren hükümet karşıtı huzursuzlukta protestocuları yasadışı şekilde öldürenleri adalet önüne getirmeyi içereceğini söyledi. Yeni koronavirüs, Irak’ın başlıca gelir kaynağı olan petrol talebini azaltarak küresel bir durgunluğa neden oldu. Geçici Başbakan Adil Abdülmehdi’nin yönetimindeki bir hükümet, son altı aydır Irak’ı yönetiyor. Abdülmehdi geçen yıl kitlesel gösteriler sonrasında istifa etti ve protestocular onu yolsuzluk, düşük ekonomik performans ve aşırı İran etkisi ile suçlamaktaydı. Protestocular iktidar seçkinlerinin de iktidardan uzaklaştırılmasını talep etmekteydi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.